Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Polisi Toplantı Düzenlemeye Devam Ediyor

İskenderun Polisi, Komşu Kollama Projesi Kapsamında, 09/01/2013 Çarşamba günü, İsmet İnönü Mahallesi’nde huzur toplantısı yaptı.

Gündem   A+a-

İskenderun Polisi, suçluların huzurunu bozmak,
halkın huzurunu korumak için seminer ve toplantı düzenlemeye devam ediyor
 
İskenderun Polisi, Komşu Kollama Projesi Kapsamında, 09/01/2013 Çarşamba günü, İsmet İnönü Mahallesi’nde mahalle sakinlerine yönelik huzur toplantısı yaptı.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, güvenlik hizmetlerine toplumun katılım ve desteğini sağlamak, Toplum-Polis ilişkilerini ge-liştirmek, suçla mücadeleyi güçlendirmek ve polislik hizmetlerinde toplumun güvenlik memnuniyetini yükseltmek, vatandaşın istek ve şikâyetlerini tespit ederek güvenlik sorunlarını çözüme kavuşturmak amaçlarına yönelik, İsmet İnönü Mahallesi’nde iki ayrı yerde -Mavi Köşe Pastanesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde- mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
Toplantıya katılan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, genel güvenlik, ikametten hırsızlık, iş yerinden hırsızlık ve dolandırıcılık konularında slayt ve videolar eşliğinde mahalle sakinlerini bilgilendirdiler.
İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk ÇOLAK Toplum Destekli Polislik Büro Amir-liği olarak ilçenin asayiş ve güvenliği için halkla birlikte çalışmak istediklerini ifade ederek “Komşu Kollama Projesi” ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Bu kapsamda camlarını açık bırakmamaları, kapılarını kilitlemeleri, işyerlerine kamera konması yönünde mahalle sakinle-rinin birbirlerini uyarmalarını istedi. Mahalle sakinlerinin, evlerinin önüne gelen tanımadıkları şahıslara ‘kime geldikleri’ şeklinde basit sorular sormalarını, şüpheli durumda 155 Polis İmdat’ı arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.
Ayrıca son dönemlerde artan kontör dolandırıcılığına karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti ve “Polis ve adli makamlar hiçbir zaman vatandaştan para istemez” dedi. Vatandaşların her konuda hiç çekinmeden 155'i arayabileceklerini kaydetti.
 
Bu tür toplantıların daha sık yapılması isteyen mahalle sakinleri, toplantıdan dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkürlerini sundular.
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar