Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkoğlu Yeni Yasa İle Paris Suikastini Değerlendirdi

Türkoğlu,SGK ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılan değişiklikle Paris'te PKK terör örgütünün kurucularına yönelik suikastı değerlendirdi

Gündem   A+a-

TÜRKOĞLU YENİ YASA İLE PARİS SUİKASTİNİ DEĞERLENDİRDİ
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, SGK ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılan değişiklik ile Fransa'nın başkenti Paris'te PKK terör örgütünün kurucularına yönelik suikastı değerlendirdi.
TBMM Genel Kurulu'nda, sigortalılar lehine önemli düzenlemeler içeren ve 4,5 milyon vatandaşı ilgilendiren yasa tasarısı kabul edilerek, SGK ve Genel Sağlık Sigortası kanunu değiştirildi. TBMM'de kabul edilen kanunun sigortalılar lehine önemli düzenlemeler içerdiğini belirten AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, yasanın öğrenciler, emekliler, terörle mücadelede malul kalanlar, gaziler ile milletvekillileri ve gazetecileri kapsadığını ifade etti.
Kamuda emekli olmasına rağmen çalışmaya devam edip emekli aylığı ile birlikte maaş alan memurların bu aylıklarla alakalı borçlarının taksitlendirilebileceğini ifade eden Türkoğlu; “Hâlihazırda kamudan emekli olup da yine kamuya ait bir kurumda çalışmaya devam eden vatandaş emekli aylığı alamaz. Yalnız SGK tarafından yürütülen tespit çalışmalarında sosyal güvenlik primini ödemeyenler olduğu görülmüştür. Yeni yasayla bu kişilerin borçlarının yapılandırılıp takside bağlanması sağlanacaktır” dedi. Yasanın genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında olanlardan, hak etmediği kapsamda sağlık hizmeti alanların sağlık hizmetleriyle ilgili bu borçlarının taksitlendirilebilmesine olanak sağladığını ifade eden Türkoğlu; “Bu kapsam içerisine giren vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içerisinde başvuruda bulunmaları gerekir” dedi.
TBMM’de sigortalılar ile ilgili kabul edilen yasada gazileri ve terör mağdurlarını da ilgilendiren düzenlemelerin olduğunu ifade eden Türkoğlu, terörle mücadelede ya da asayiş esnasında malul kalanların ve Kore, Kıbrıs, İstiklal savaşı gazisi olarak şeref aylığı bağlananların ve eşlerinin artık devlet hastanelerinden sevk almadan özel hastaneye gidip tedavi olabileceklerini ve kendilerinden de ek ücretin talep edilemeyeceğini vurguladı.
Yasada öğrencilerin de sağlık hizmetlerinden faydalanması için düzenleme yapıldığını belirten Türkoğlu; “Liseden mezun olup aynı yıl içerisinde üniversiteye başlayan gençlerimiz 20 yaşına geldiklerinde, bu yaşı geçmemek kaydıyla 120 gün süre ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler” dedi.
“PKK’ya ‘SİZ SİLAHSIZSANIZ HİÇBİR ŞEYSİNİZ’ MESAJI VERDİLER”
Fransa'nın başkenti Paris'te PKK terör örgütünün kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu 3 kadının başlarından vurularak öldürülmesinin kendi içinde bir mesaj taşıdığını ifade eden Türkoğlu; “Malum eylemin barış sürecine yönelik komplike düşünülmüş ve sonuçları satın alınmış provakatif bir eylem olma ihtimali vardır. Birileri, PKK’ya ‘siz silahsızsanız, hiçbir şeysiniz’ mesajı vermeye kalkmış olabilir. Suikast, Paris’in göbeğinde Kürdistan Enformasyon Bürosu adıyla açılan bir yerde gerçekleştirilmiştir. Bu suikastta dikkat edilmesi gereken asıl husus; görünmeyen bir elin, terör örgütüne Paris’in merkezinde önemli yerleri kullanıma açmış olmasıdır. Artık bu saldırıları gerçekleştirenlerin kimliğinden ziyade, "KİM"in adına saldırdığını görmek önemlidir. Fransa'da 3 kadının öldürülmesinden daha da dikkat çeken hadise ise, 110 kişilik PKK'lı grubun Hakkâri’de ilk defa kış ayında böylesi geniş çapta bir eylem gerçekleştirmesidir. Kamuoyunda infial yaratmaya ve toplumun sinir uçlarını tahribe yönelik bu provakatif eyleme karşı etkin bir mücadele ile 14 terörist etkisiz hale getirilmiş ve kahraman ordumuz sessiz sedasız bir destan yazmıştır. Resmin bütününe baktığımızda PKK terör örgütünde kimin eli kimin cebinde belli değildir. Bağımsız Türkiye, çok yönlü bağımlılıklara sahip olan terör örgütün her katmanıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” dedi.
PKK terör örgütünün şehirlerde yürüttüğü eylemlerden umduğunu bulamadığını da söyleyen Türkoğlu; “Şehirlerde PKK’nın eylemlerine katılımda önceki yıllara kıyasla büyük bir düşüş yaşandı ve eli kanlı terör örgütü umduğunu bulamadı. PKK’nın şehir eylemlerinin zafiyete uğramasının sebebi, güvenlik güçlerimizin KCK’ya yönelik yürüttüğü operasyonlardır” dedi. 2012 yılı içerisinde kırsalda da PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda ciddi bir başarı elde edildiğine işaret eden Türkoğlu, güvenlik güçlerinin uzun yıllardır girilemeyen mağaralara girerek ve terör örgütünün gelir kaynağı olan uyuşturucu kaçakçılığına yönelik etkili bir operasyon yürüterek yurt içindeki terör yapılanmasına ciddi bir darbe vurduğunu ifade etti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş