Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı yapıldı

İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayının son toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirdi.

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı yapıldı
 
İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayının son toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirdi.

Meclis Başkanvekili Özer Çağşar’ın başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan 11 madde görüşüldü.
 
Çağşar, belediye hizmetlerinin aralıksız bir şekilde sürdüğünü belirterek amaçlarının bölge halkına en iyi hizmeti verebilmek olduğunu söyledi. 
 
Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan AK Parti meclis üyesi Ahmet Dönmez cumartesi pazarının üst tarafında bulunan kızıldere denilen mevkide köprünün ihtiyaçlara cevap vermediğini belirterek,”Köprünün yanında olan duvar ulaşımı engelliyor.
 
Ayrıca köprü küçük araçlar geçmekte zorlanıyor. Yenisi yapılmalı. Vatandaşların isteği bu yönde “dedi.
 
 
Yeşiller Partisi Meclis üyesi Ercümet Kimyon ise kent içerisinde geçen haberleşme koblolarının geçtiği yerde yolları bozduğunu belirterek,”Firmaya gerekli uyarılar yapılmalı.Bu protokoldeki işlemler gözden geçirilmeli.Ayrıca belediyeye verilen soru önergelerine açık cevap verilmelidir”dedi.
 
MHP Meclis üyesi Garip Şandır ise geçtiğimiz yıl mecliste şehit aileleri için bir yer tahsis edilmesi konusunun durumunu sorarak,”Bu konunun üzerinden 1 yıl geçti.Akıbeti belli değil. Bir hayır işinde bir yıl geçerse buraya yatırımcı gelmez. Bu konuda ki son durumu öğrenmek istiyoruz.”dedi. 
 
AK Parti meclis üyesi Doğan Erten ise İskenderun’da bir hayırseverin şehit aileleri için geçmişte bir müracaatının olduğunu belirterek,”Bu konuda 100 daire ev şehit ailelerine verilecektir.
 
Bu konuda yer sıkıntısı vardı. Ancak son durumda maliyeye ait bir yerin bu konuda tahsis edilmesi düşünülüyor.
 
Bu tür projelere her zaman sahip çıkılmalı dedi.” dedi. 
 
 
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 
 
1.09.11.2012 gün ve 96 Sayılı meclis kararı ile yapılan plan değişikliğine itirazın reddi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy çokluğu ile 2.09.11.2012 gün ve 95 Sayılı meclis kararı ile yapılan plan değişikliğine itirazın reddi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy çokluğu ile 3.Şevre Mıntıkası 5460 Nolu parselin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile bir kısmının yeşil alana bir kısmının da konut alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy çokluğu ile 4.Şevre Mıntıkası 5460 Nolu parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile bir kısmının yeşil alana bir kısmının da Emsal=1.00 ve H=4 kat max. Olacak şekilde konut alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy çokluğu ile  5.06.02.2012 Gün ve 20 nolu meclis kararı ile onaylanan protokolün 2. Maddesindeki “… mülkiyeti Belediyeye ait imarlı ve altyapılı bir arsa” ibaresinin “5393 Sayılı Belediye Yasasının 18. Maddesinin “e” fıkrası gereğince Belediyece satın alınacak olan Şevre Mıntıkası 5460 nolu parsel” şeklinde tashih edilmesi ile ilgili Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy çokluğu ile 6.Mülkiyeti Belediyemize ait olan Şevre Mıntıkası 6257 nolu parselde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre kat karşılığı inşaat işi yaptırılması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu geri çekilerek 7.Belediyemizde ihtiyaç duyulması halinde 2013 Yılında 29 adet sözleşmeli personel çalıştırılması ve unvanların karşısında gösterilen ücretlerin ödenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy çokluğu ile 8.69 adet geçici işçiye 6 aydan az olmak üzere vize verilmesi hususundaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe komisyonu raporu oy çokluğu ile 9.10 adet geçici işçi çalıştırılması hususundaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy çokluğu ile 10.Festival Tüzüğünün günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu madde oy birliği ile 11.Aşkarbeyli 6215 ve 6216 nolu parsellerin Kaks sabit kalacak şekilde Ticari H:Max 10 kat ve E=5 olarak plan tadilatının yapılması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki imar komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı yapıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar