Skip Navigation Links

D Vitamini İle Magnezyum Birlikte Kullanılırsa Tavan Yaptırıyor

Magnezyum, insan vücudunda hayati öneme sahip olan bir mineraldir. Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için bu mineralin yeterli düzeyde alınması gerekir.

D Vitamini İle Magnezyum Birlikte Kullanılırsa Tavan Yaptırıyor

Sağlık   A+a-

 
Hem fiziksel hem de zihinsel sağlığa fayda sağlayan vitamin ve mineral takviyelerinin kullanımı son dönemde oldukça yaygınlaştı. Doğru ve etkili sonucu almanın yolu ise bilinçli kullanımdan geçiyor. Diyetisyen Mustafa Yörük'e göre D vitamini ile magnezyumu aynı anda kullanmanın faydası ise oldukça büyük. Bakın ne işe yarıyor...
Magnezyum, insan vücudunda hayati öneme sahip olan bir mineraldir. Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için bu mineralin yeterli düzeyde alınması gerekir. Magnezyum hücrelerde enerji üretimi için gereken enzimlerin aktivasyonunu destekler ve bu nedenle vücuttaki magnezyum düzeyi enerji metabolizması ve günlük aktiviteler için önemlidir.
Kas fonksiyonlarının sağlıklı işlemesi için magnezyuma ihtiyaç duyulur. Bu mineral sinir sisteminin çalışmasını da etkiler ve uygun miktarda magnezyum alımı sinirsel fonksiyonları ve duygusal sağlığı da olumlu etkiler.
Kalp ritminin düzenlenmesine ve kan damarlarının genişlemesine katkı sağlayan ve hipertansiyon riskini azaltabilen magnezyum kemik dokusunun yapılanmasında ve enfeksiyonlara karşı vücut savunmasını güçlendirmede de etkilidir.

Magnezyum takviyelerini mümkünse malat, sitrat, taurat ve bsiglisinat kombinasyonları ile ve sabah-gece şeklinde günde iki kez almak ve önerilen dozun dışına çıkmamak gerekir.

D3K2 vitaminleri de olmazsa olmaz
D vitamini (D3) ve K2 vitamininin kombinasyonunu içeren gıda takviyelerinin birçok faydası bulunur. D vitamini, kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin emilimini düzenleyerek kemik sağlığı için kritik rol oynar. Bağışıklık sistemi fonksiyonları, hücre büyümesi ve bölünmesi, kas fonksiyonları gibi birçok biyolojik süreçte etkilidir. Güneş ışığına yeterince maruz kalmama veya D vitamini içeren besinleri yeterince tüketmeme gibi faktörler D vitamini eksikliğine yol açabilir.

K2 Vitamini ise kalsiyumun arterlerde birikmesini önlemeye yardımcı olur. Kemik sağlığında kilit rol oynar. D3K2 vitamin takviyesi genel olarak osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltabilir ve kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca kardiyovasküler ve bağışıklık sistemleri için son derece faydalı olabilen bir kombinasyon sağlar.
Doğal çözüm: Kabak çekirdeği yağı
Kabak çekirdeği yağının içerisinde yüksek miktarda çinko ve magnezyum bulunur. Zengin içeriğiyle kalp damar sağlığı ve prostat sağlığının korunmasına fayda sağlar. D3K2 vitaminleriyle birlikte alınması vücudun genel sağlığı açısından yararlıdır.

D3K2 vitaminleri kas ve diş sağlığına katkıda bulunurken, kabak çekirdeği yağı kemik oluşumuna destek verir. Ayrıca kabak çekirdeği yağının anti-inflamatuar etki oluşturduğu ve içeriğindeki arjinin amino asidi ile büyümeye katkı sağladığı da bilinir.
D vitamini ve magnezyum neden birlikte kullanılmalı?
Magnezyum vücudumuzda en fazla bulunan mineraller arasında yer alır ve önemi oldukça fazladır. Magnezyum aynı zamanda vücudumuzda 300’den fazla biyolojik reaksiyona katılır ve bunlardan biri de D vitaminidir. D vitamini kanda taşınması ve vücut tarafından emilebilir hale gelebilmesi için magnezyuma ihtiyaç duyar.
Yani bu mineralin D vitamini aktivasyonunda ve inaktivasyonunda görevi vardır. Magnezyum kemik ve kaslara fayda sağlarken D vitamini bağışıklık sistemine destek sağlar. Magnezyum ve D vitamini insülin direnci için de faydalıdır.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet