Skip Navigation Links

CHP’Lİ KARA İSKENDERUN ESNAFININ SESİ OLDU

CHP Hatay Milletvekili Kara, deprem sonrası en çok etkilenen Hatay ilçelerindeki esnafın sorunlarına dikkat çektiği yazılı bir açıklama yaptı.

CHP’Lİ KARA İSKENDERUN ESNAFININ SESİ OLDU

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem sonrası en çok etkilenen Hatay ilçelerindeki esnafın sorunlarına dikkat çektiği yazılı bir açıklama yaptı.
 
 
CHP’Lİ KARA İSKENDERUN ESNAFININ SESİ OLDU
 
CHP Milletvekili Yıldırım Kara, 6 şubat Kahramanmaraş merkezli depremde en çok yıkımın yaşandığı Antakya, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerindeki işyerlerinin yıkılması nedeniyle ticari faaliyetlerine devam edemeyen esnafın, ürün ve demirbaşlarının enkaz altında kalması nedeniyle uğradığı zararın yanı sıra geçici işyeri olarak temin edileceği söylenen konteyner çarşılarının henüz tamamlanmamış olması dolayısıyla bir de faturaların ertelenmesi şeklinde yardım adı altında yapılan yüklü borçlandırma gibi acil sorunlarını gündeme taşıdı.
 
CHP Milletvekili “deprem sonrası konteynerlerin konum ve işlevsellik bakımından uygun olmadığı halde işyeri olarak esnafa temin edilmesi nedeniyle ve sektörleri birbirine benzemeyen işyerlerinin yan yana olmasının pratikte yarattığı sorunlara ve konteyner çarşıların depremin üzerinden geçen 6 aya rağmen hala tamamlanmamış olmasına değindi.
 
Esnaf yoksulluk içinde ticari faaliyetlerine bir an önce devam etmek zorunda iken esnafın zararının sosyal devlet anlayışının gereği olarak karşılanması gerektiğini ifade eden Kara, “Esnaflarımıza gönderilen toplu faturaların bir an önce silinerek hayata tutunmalarına katkı konmasını ve içinde bulundukları durumdan dolayı çalışmadan, kazanmadan nasıl ödeme yapabileceklerini düşünen esnafa yardımların uygulamaya konmasını istedi.
 
TARİHİ UZUN ÇARŞI İHYA EDİLMELİ
 
Antakya ilçemizde bulunan tarihi uzun çarşının şehrin simgelerinden olduğunu vurgulayan Kara, “Tarihi uzun çarşı, turizm ve tarihi açıdan şehrimiz için büyük öneme sahiptir. Kültürel mirasımızın korunması ve turistlik değerlerimizi tekrar kazanabilmemiz açısında uzun çarşının acilen ihya edilerek, çarşı esnafının mağduriyeti sonlandırılmalıdır” dedi.
 
VERİLEN SÖZLER TUTULMALI
 
Esnaf kredi kooperatiflerinde deprem bölgesi için “Hayata Dönüş Kredisi” verileceğini; ancak aşırı talep ve yetersiz bütçe nedeniyle Esnaf Kredi Kooperatifinde binlerce dosyanın beklemede olduğuna dikkat çeken Kara, “Depremde her şeyini kaybetmiş esnafımız için kredi can suyu kıymetindedir.
 
Acilen verilen sözler tutulmalı, esnafımız tekrar ekonomiyi canlandırmak için ticari faaliyetlerine başlamalıdır” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet