Skip Navigation Links

AĞIR HASARLI BİNADA ÖLÜME MEYDAN OKUNUYOR !

Gökmeydan mahallesinde bulunan ve depremde ağır hasar görmesi sebebiyle yıkılması gereken bir binada devam eden ticari faaliyet, akıllara durgunluk ve

AĞIR HASARLI BİNADA  ÖLÜME MEYDAN OKUNUYOR !

Arsuz   A+a-

 Arsuz ilçesi Gökmeydan mahallesinde bulunan ve depremde ağır hasar görmesi sebebiyle yıkılması gereken bir binada devam eden ticari faaliyet, akıllara durgunluk verdi.
 
Üstelik yetkililerin bu durumdan haberdar edilmesine rağmen, ticari faaliyetin devam etmesine izin verilmesi, akıllara “devam eden artçılar sebebiyle binanın yıkılması halinde, doğacak can ve mal kaybından kim sorumlu olacak?” sorusunu akla getiriyor.
 
Konu hakkında bilgisine başvurulan Av. Haydar GÖKPINAR, yapmış olduğu açıklamada
 
“Bahsi geçen bina 2 katlı bir bina olup, yapılan hasar tespit çalışmalarında binanın taşıyıcı kolonlarında meydana gelen hasar sebebiyle binaya ağır hasar tespiti yapılmış, yapılan bu tespite yönelik itiraz da ret edilmiştir.
Binadaki ağır tahribat sebebiyle binanın 2. katında oturan müvekkil, binayı acil olarak tahliye etmiş olmasına rağmen, binanın zemin katında bulunan işletme, halen ticari faaliyetine devam etmekte ve söz konusu işyerine her gün yüzlerce müşteri girmektedir.
Binanın her an yıkılma tehlikesi bulunması sebebiyle ticari faaliyetlerin durması için, Vergi Dairesine, Arsuz Kaymakamlığına, Arsuz Belediye Başkanlığına, Hatay Valiliğine ve AFAD’a başvurmamıza rağmen, ticari faaliyetler halen devam etmekte.
Binanın güvenli bir bina olmadığını ispat etmek için karot alma yöntemi ile yapılan güç tespitinde de binanın kolonlarında yeterli sayıda demir bulunmadığı ve beton kalitesinin standartların altında olduğu tespit edildi. Hal böyleyken, en ufak bir artçıda dahi yıkılabilecek bir binada halen ticaret yapılmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Bu konuda yetkililerin, halkın can güvenliğini düşünerek, gerekli koruyucu önlemleri alması gerekmektedir.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet