Skip Navigation Links

CHP’Lİ NERMİN YILDIRIM KARA’DAN BAKANLIĞA ZOR SORULAR

LİYAKATSİZ YÖNETİMİN YOZLAŞMIŞ SİSTEMİ

CHP’Lİ NERMİN YILDIRIM KARA’DAN BAKANLIĞA ZOR SORULAR

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, asrın felaketi kabul edilen 6 Şubat depremine dair Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ’nin cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
 
CHP’Lİ NERMİN YILDIRIM KARA’DAN BAKANLIĞA ZOR SORULAR
 
Depremde yaşanan yıkımın boyutuna, alınmayan gerekli önlemlere ve prosedür dışı uygulamaya konulan imar aflarına değinen CHP’li Milletvekili, olağanüstü hallerde dahi hizmete devam etmesinin hayati önem taşıdığı hastane gibi kamu binalarının bile yıkılmasına isyan etti.
 
Deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmaları sırasında depremzedelerin soluduğu havaya karışan tehlikeli kimyasalların halk sağlığını tehdit ettiğine vurgu yapan Milletvekili, molozların plansız ve bilinçsizce kıymetli tarım arazileri ve deniz kıyıları gibi alanlara dökülmesinin doğa tahribatını telafisi zor boyutlara taşıdığına dikkat çekerek; afet yönetimi planına atık yönetimi planın da dahil edilmesi gerektiğini hatırlattı.
 
LİYAKATSİZ YÖNETİMİN YOZLAŞMIŞ SİSTEMİ
 
Kendisinin de depremzede olduğunu söyleyen Milletvekili, “depremi yaşamış bir vatandaş olarak tüm süreçlerindeki aksaklıklara tanıklık ettim. Kritik kabul edilen ilk saatler boyunca gerekli müdahalenin yapılmamış olması, olası afetlere karşı hazırlıklı olması gereken kurumların ne yapacağını bilememesi, inisiyatif kullanamayan kurum yöneticileri ya da afetzedelere yardım yapmak sorumluluğunu üstlendiği halde, ihtiyaçları ücret karşılığı satan kurumlara dönüşmesi liyakatsiz yönetimin yozlaşmış sistemidir” dedi.
 
CHP’li Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’nın soruları şu şekilde;
 
1. Hasar tespit çalışmaları neticesinde ilçeler ve il geneli olmak üzere Hatay’da kaç bina yıkılmış; kaçı ağır, orta ve hafif olmak üzere hasarlı nitelemesiyle kayıt altına alınmıştır?
 
2. Afet bölgesinde, imar aflarından yararlanarak Yapı Kayıt Belgesi alan yapıdan ne kadarı depremde yıkılmıştır?
 
3. Hatay genelindeki kamu binaları depreme dayanıklılık bakımından denetlenmiş midir? Denetlenmiş ise, neticesinde okul, yurt ve hastanelerden ne kadarı hakkında yıkım, güçlendirme veya kullanım kararı verilmiştir?
 
4. Deprem fay hatları üzerindeki yerleşim yerlerinin daha güvenli alanlara taşınması ve yeniden inşası için planlama nedir, ne aşamadadır?
 
5. Kalıcı konut çalışmalarının hemen başlatılacağı yapılan açıklamalardan anlaşılmaktadır. Deprem sonrası yapılacak ihalelerde davet edilecek firma kriterleriniz nedir? Bu ihalelerin tüm süreçleri şeffaf şekilde yapılacak mıdır?
 
6. Yeni yapılanma sürecinde inşaat izinlerinin düzenlenmesi ve ruhsatlandırılması için ne tür iyileştirmeler yapılacaktır?
 
7. Çevre Mühendisleri Odasının yaptığı açıklamaya göre Hatay’dan alınan numunelerde %90 asbeste rastlanmıştır. Deprem bölgesindeki enkazların ayrıştırılmasını ve kaldırılmasını, ortaya çıkacak atıkların çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi konusunda bir çalışmanız var mı? Varsa ne aşamadadır?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet