Skip Navigation Links

İSTE’DE Güz dönemi, Eğitim-Öğretim, yaz okulu ve mezuniyet töreni

Yaz Okulu ve 2023- 2024 Güz Dönemine ilişkin merak edilen soruların yanıtlarını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci verdi.

İSTE’DE Güz dönemi, Eğitim-Öğretim, yaz okulu ve mezuniyet töreni

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Yaz Okulu ve 2023- 2024 Güz Dönemine ilişkin merak edilen soruların yanıtlarını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci verdi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Yaz Okulu ve 2023- 2024 Güz Dönemine ilişkin merak edilen soruların yanıtlarını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci verdi. Rektör Depci’nin konulara ilişkin açıklaması ise şöyle:
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2022-2023 Öğretim Yılı mezuniyet törenini burukta olsa öğrencilerimizin bu sevinci tatmaları amacıyla mezuniyetle ilgili çalışmalarını hızlandırmıştır. Zorlu bir süreçten geçen 2022-2023 Akademik Yılı mezunlarımızın geride bırakacakları üniversite yaşamı için mezuniyet sevincini yaşayabilmeleri amacıyla, mezuniyet töreni için sizlerden talepler almış anket dolduran öğrencilerimizin %88'i tören isteklerini iletmiştir. Bu konuda çalışmalarımız hızlandırılmıştır.
Sizlerden gelen yaz okuluna ilişkin talepleri geçekleştirmek için çalışmalarımızı ve gerekli girişimleri yaptık. İlerleyen zamanda bilgi vereceğiz.
Asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrasında; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin gayretleri neticesinde öğrencilerimizin eğitimlerini, nitelikten ödün vermeden mümkün olan en etkin, verimli ve kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmelerini sağlamak ve herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirleri ivedilikle alarak 02 Ekim 2023 tarihi itibariyle; Üniversitemiz tüm programlarında 2023-2024 Öğretim Yılı Güz yarıyılında yüz yüze eğitime geçmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Konaklama sıkıntılarını çözümüne ilişkin T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Çözülmesi halinde eğitim-öğretime dair çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir.
Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay'da dahil olmak üzere 11 ili ve İskenderun ilçemizi doğrudan etkileyerek büyük tahribatlara yol açmıştır. Halkımızın son derece üzgün, devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde, Üniversitemizde depremin ilk anından itibaren öğrencilerine, personellerine ve bölge halkına kapılarını açarak Üniversitenin bütün imkanlarını seferber etmiş; arama kurtarma çalışmaları, konaklama, yemek ikramları, gelen yardımların dağıtılması, lojistik destek sağlanması gibi birçok konuda devletin diğer kurumlarıyla iş birliği içerisinde hareket etmiştir. Halen bu çalışmalara desteğini sürdürmektedir.
Üniversite olarak yaşadığımız deprem felaketinde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Üniversite-Sanayi-Kamu-Toplum iş birliği çerçevesinde şehre, bölgeye ve ülkemize katkı sunmaya çalışan Üniversitemiz; tüm imkanlarıyla, deprem sonrasında da yaralarımızın sarılması ve şehrin yeniden yapılanması için devletimizin tüm birimleri ile koordineli çalışarak desteğini sürdürmeye devam edecektir. Birlikte yaşadığımız bu felaketten el ele vererek yine birlikte ayağa kalkacağız. Acımız ortak yüreğimiz birdir. Tüm ülkemize geçmiş olsun, milletimizin başı sağ olsun.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet