Skip Navigation Links

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

FAHİŞ FİYATLARLA KİRALAR TAVAN YAPTI

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

Ekonomi   A+a-

 Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki artış depremin de etkisiyle yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Depremle birlikte harekete geçen fırsatçılar fahiş fiyatları piyasaya sürdü.
 
KONUT YOK, TALEP ÇOK
Fiyat artışları, en çok depremi yaşayan illerde görüldü. Deprem bölgesinden özellikle komşu illere ve büyükşehirlere göç yaşanması bu kentlerde de fiyat artışlarının yaşanmasına yol açtı. Konut stokunun yetersiz, talebin ise yoğun olması gayrimenkul sektörüne fiyat artışı olarak yansıdı. Öte yandan yaşanan deprem 'güvenli konut' arayışının da artmasını sağladı. Evinin deprem riski taşıdığını düşünen vatandaşlar da kiralık ve satılık ev arayışına girdi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler, Türkiye’nin dört bir yanında göç hareketi başlattı. Yalnızca deprem bölgesinden ayrılan depremzedeler değil yaşadığı şehri afetlere karşı güvenli bulmayanlar da farklı yerlere yöneliyor. Bu göç, zaten oldukça fahiş fiyatların konuşulduğu kiralık ve satılık piyasasında yeni bir yukarı yönlü hareket yarattı.
 
FAHİŞ FİYATLARA BOYUN EĞİYORUZ
Aynı zamanda depremden etkilenen illerde hasarsız veya az hasarlı olan binalarında kira fiyatları bir anda tavan yaptı. Normal şartlarda ortalama bin ile 2 bin lira ortalamasında piyasada kiraya çıkan daireler bir anda 6 bin liralara kadar yükseldi. Bazı bölgelerde 8-10 bin lira isteyenlerde var. Çadır yada konteynerda kalmak istemeyen vatandaşlardan durumu müsait olan ve mecbur kalanlar ise yeni konutlar yapılana kadar bu fahiş fiyatlara boyun eğiyor. Fırsatçılar devletin verdiği 3 ile 5 bin liralık kira desteğine göz dikip, üstünü de kiracının kendisinin karşılaması gerektiğini dahi ifade ediyor.
Yetkililerin konuyla ilgili olarak çalışma yapması bekleniyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet