Skip Navigation Links

Bekir Altan Hem Mutlu Hem de Duyguluydu..

Hatay’ın Payas İlçesi Belediye Başkanı Bekir Altan, toplumsal sorumluluklarının eğitim bölümüne özel önem veriyor.

Dünya   A+a-

 
Köy okullarında öğretmenlik yaptığı yıllarda imkansızlıklar içinde çocuklara eğitim verdiklerini anlatan Bekir Altan, günümüz okullarındaki şartların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi..
 
Bekir Altan Hem Mutlu Hem de Duyguluydu..
 
Hatay’ın Payas İlçesi Belediye Başkanı Bekir Altan, toplumsal sorumluluklarının eğitim bölümüne özel önem veriyor.
Aynı zamanda bir eğitimci olan Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nun “beyaz bayrak” törenine katıldı.
Örnek bir okul olan Mimar Sinan İlköğretim Okulu, beyaz bayrak ödülünü almanın gururu bir yana İngilizce ağırlıklı eğitim veriyor olmasıyla da önemli bir eksiği kapatıyor.
 
Yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler kadar heyecanlı olduğu gözlenen Başkan Altan, öğretmenlik yaptığı yılları anlatırken de duygulu anlar yaşadı.
Köy okullarında öğretmenlik yaptığı yıllarda imkansızlıklar içinde çocuklara eğitim verdiklerini anlatan Bekir Altan, günümüzde okullarda sunulan imkanların kıymetini bilmenin önemine dikkat çekerek, “beyaz bayrak” almak başarısını gösterdikleri için okul yönetimi, öğretmen ve öğrencileri kutladı.
Belediye Başkanı Bekir Altan yaptığı konuşmada, “Hem sağlık hem de eğitim kurumlarının müracaat ettikleri takdirde, bir takım kriterlerle puanlama yapıp, bu puanlamalar neticesinde de 90 puanın üzerine çıkan kurum ve kuruluşların Beyaz bayrakla ödüllendirileceği belirtiliyor. Bakın bu bir yürekliliktir, öğretmenleriniz, yöneticileriniz müracaat etmişler. Biz öğrencilerimizle bu donanıma sahibiz demişler, önce bu yürekliliği göstermişler. Ben böyle çok güzel okullarda görev yapamadım ama köy okullarında görev yaptım. Camı olmayan, cam yerine naylon çaktığımız yıllarda eğitim-öğretim yıllarında öğretmenlik yaptım. Her gittiğim okulun giriş bahçesinden başlar, koridordan takip ederim, sınıfa giriyor isem sınıflarında sıraların altında, duvarların kenarında gözlerim hep biriken çöpleri arar gözlerim. Kirli olmasını beklediğim için değil, bunu alışkanlık haline getirdiğim içindir. Bizim çocukluğumuzda okulların için hep çamurdu doğru düzgün temiz olmazdı. Sizler bizim için çok önemlisiniz, temiz ve düzenli ortamlarda büyük gibi bir hakkınız var” dedi.
Törenin ardından beyaz bayrak sahibi okul levhası Başkan Altan tarafından okulun girişine asıldı..
 
Başkan Altan törenin ardından beşinci sınıfların İngilizce müsamere etkinliğine katıldı.
 
Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Türkmen, “Arkadaşlarımızla bir İngilizce sınıf açıp, açamayacağımızı tartıştık. 5. Sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri,Sosyal Bilgiler, Din ve Ahlak bilgisi dersleri ile en az 4 saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkan ve şartlara uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak 18 ders saatine kadar yabancı dil ders öğrenimi yapılabilir hükmüne dayanarak İngilizce ağırlıklı ders vermeye burada bulunan 5. Sınıf velilerimizle karar verdik. Eylül ayında İngilizce öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılarda, yöntem uygulama ve öğrencilerin hazır bulunmuşluk düzeyiyle ilgili tereddütler yaşadık. 4 elle işimize sarılarak emeklerimizin karşılığını aldık. Bugün tam tasarladığımız gibi öğrencilerimize şarkılarla, tekerlemelerle günlük hayatta İngilizce kullanabilecek İngilizce öğretiyoruz.”
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet