Skip Navigation Links

Türkoğlu; “2013, Yatırım Yılı Olacak”

AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, Adana’da bulunan Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Gündem   A+a-

 
Türkoğlu; “2013, Yatırım Yılı Olacak”
 
AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, Adana’da bulunan Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu’yu makamında ziyaret eden Türkoğlu’na, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da eşlik etti.
 
2013 yılı içerisinde DSİ kapsamında Hatay’a yapılacak kamu yatırımları ile alakalı Aksu’dan brifing alan Türkoğlu, bölgeye yönelik bazı projelerinin de 2013 kamu yatırım planlarına alınması hususunda Aksu’ya taleplerini iletti.
 
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün 59 yıllık bir mazisi olduğunu dile getiren Aksu, DSİ olarak her 10 yılda 1 gölet yapıldığını, şu an itibariyle de her 1 yılda 300 gölet yapabilecek bir kapasitede bulunduklarını belirtti. Aksu, DSİ olarak artık dünyada da ilkleri başardıklarını ifade ettiği konuşmasının devamında; “Atatürk barajı gibi muazzam projeler Türkiye’de bir ilktir, ama dünyada değil. Boğaziçi köprüsü Türkiye’de bir ilktir, ama dünyada değil. Bizim Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz büyük projeler, esasında dünyanın pek de yabancı olmadığı projelerdi. Oysa şimdi herkesin gıptayla bakacağı Kıbrıs Tünel Projesi gibi hem Türkiye’de hem de dünyada ilk olan muazzam projelere imza atıyoruz. Mersin’den Kıbrıs’a uzanacak olan su tünelleri ile 75 milyon metreküp suyu, % 35’i içmede ve % 35’i de sulamada kullanılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürüyoruz” dedi.
 
Reyhanlı, Tahta köprü ve Büyük Karaçay baraj projeleri hakkında da Aksu’dan bilgi alan Türkoğlu bu baraj projeleri ile Amik Ovası’nın bereketleneceğini belirterek; “Baraj projeleri ile tarım alanında istihdama büyük ivme kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda taşkınları önlemek suretiyle can ve mal kaybını en aza indirgemiş olacağız. Toprakların verimliliğini artıracak bu büyük projeler sayesindedir ki, Amik Ovası’nda 600 bin dönümlük arazi sulanabilecek ve 200 bin dönüm arazi de taşkınlardan korunabilecek” dedi.
 
2013 yılının bölgeye yatırım yılı olacağını kaydeden Türkoğlu, “DSİ 6. Bölge Müdürümüz projelerimizin yakın takipçisi olarak göstermiş olduğu üstün gayretleri ile insanımızın en güzel hizmetlerle buluşması noktasında sarf ettiğimiz çabalara dirsek olmaktadır. Nitekim 2013 yılında DSİ kapsamında bölgemiz büyük hizmetlerle bululacaktır” dedi. Hatay’ın Erzin ilçesinde 2012 yılında ıslah edilen İsalı Deresi’nin geri kalan 1,5 km’lik kısmının da tamamlanacağının müjdesini veren Türkoğlu, “Islah edilen İsalı Deresi gerek devletimizin gerekse DSİ’nin ihtişamını gösteren fevkalade bir çalışmadır” dedi. Yoncadüzü ile İsalı deresi arasındaki 2.5 km’lik kısmında 2013 yatırım planları arasında olduğunu dile getiren Aksu, Erzin’in Başlamış, Kızlarçayı ve Kuyluk köylerine de gölet yapılacağını söyledi.
 
En büyük hayallerinden birinin Dörtyol’daki Özerli Çayı’nın ıslahı olduğunu dile getiren Türkoğlu, 2013 yılı içerisinde Özerli, Rabat, Payas Çayları ile Payas Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Kuşaklama Kanalı ve Hurmaesiği Deresi’nin ıslahının 2013 yatırım planlarına alındığının müjdesini verdi. DSİ 6. Bölge Müdürü Aksu da, 2013 yatırım planına Özerli ve Payas çaylarının ıslahı ile birlikte, bu iki çayın kaynaklarına iki de göletin dâhil edildiğini belirtti.
 
Rabat, Özerli ve Payas çayının ıslahı ile dağdan denize bulvar yol indirilebileceğini ve insanların rahat nefes alabilecekleri yeşil rekreasyon alanlarının oluşturulabileceğini belirten Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, Payas Kuşaklama kanalının ıslahının 2013 yılının ilk çeyreğinde bitirilmesi hususunda Aksu’dan söz aldı. Altan; “Payas’ta yaşlılarımız için hayata geçirdiğimiz ‘Yaşlılar Köşkü’ ve Türk Dünyası’na örnek gösterilen ‘Türk Yurdu Parkı’ gibi projelerle eş zamanlı olarak Payas Kuşaklama kanalının da ıslahı projesinin tamamlanması sonrası gerçekleşecek açılışın, başbakanımızın da iştiraki ile taçlanmasını arzuluyoruz” dedi.
 
 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet