Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hassa’da 44 Afetzedeye Tapuları Dağıtıldı.

Hatay İli Hassa İlçesi Tiyet Köyü’nde afete maruz kalan 44 aileye tapuları dağıtıldı.

Gündem   A+a-

 
Hassa’da 44 Afetzedeye Tapuları Dağıtıldı.
 
Hatay İli Hassa İlçesi Tiyet Köyü’nde afete maruz kalan 44 aileye tapuları dağıtıldı.
Tiyek Köyü’nde meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi sonucu riskli bölgelerde oturan vatandaşlarımız için İlçemiz Karşıyaka (Çay) Mahallesinde yaptırılan konutların tapu senetleri, hak sahiplerine dağıtıldı.
İskan evleri olarak adlandırılan alanda yaptırılan 44 konutun inşasına, 1992 yılında başlanarak 1994 yapımı tamamlanmıştır .
İl Acil Durum ve Afet İşleri Müdürlüğünce tahsisleri yapılan ve İlçemiz Tapu Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tapu Senetlerinin dağıtımı ,Kaymakamlık makam odasında gerçekleştirildi.
Tapu senetlerini, Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU ve İlçe Tapu Müdürü Fikret Gümüştaş’ın elinden alan vatandaşlarımızın mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU yaptığı açıklamada;
“Bugün burada ,devletimiz vatandaşlarının yanında olduğunu göstermiştir.Sosyal devlet ilkesinin gereğini yapmıştır.Afete maruz kalan ve kalabilecek vatandaşlarımıza daha güvenli bir sıcak ortam hazırlamıştır.Tapu senetlerine kavuşan vatandaşlarımızın sıcak yuvaları hayırlı olsun.Bundan böyle evlerimizi kanun çerçevesinde ruhsatlı ve daha güvenli yerlere yapmalıyız.”dedi.
Tapu senetlerine kavuşan vatandaşlarımız,memnuniyetlerini ifade ederek,”Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” dileğinde bulundular.
 
 
 
 
 


Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş