Skip Navigation Links

Nargile, Sigaradan 50 kat daha zararlı!!!

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Özlem Berktaş, nargilenin bilinenin aksine sigaradan 50 kat daha zararlı olduğuna v

Sağlık   A+a-


 
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Özlem Berktaş, nargilenin bilinenin aksine sigaradan 50 kat daha zararlı olduğuna vurgu yaptı..
Nargile, Sigaradan 50 kat daha zararlı!!!
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, Atalar Koleji’nde “Sigara, alkol, nargile bağımlılığı ve zararları” konulu bir seminer düzenledi.
Öğrencilerin ilgiyle dinledikleri semineri Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Özlem Berktaş verdi.
Sigara, alkol ve nargile kullanımının daha erken yaşlarda başlamasının yarattığı olumsuz sonuçlara dikkat çekilen seminerde, aktif içiciler kadar pasif içicilerin de zarar gördüğü vurgusunu yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Özlem Berktaş, içilen bir adet nargilenin 50 adet sigaraya bedel olduğu gerçeğini öğrencilere anlattı.
Öğrencilerin ilgiyle dinledikleri seminerde günümüzde çocuk yaşta sayılacak gençler açısından en büyük tehlike olan sigara, alkol ve nargile kullanımına dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Özlem Berktaş şöyle konuştu: “Sigara içilen alanda solunulan taneciklerin içilmeyen alana göre 25 kat daha fazladır. Bu da aktif içiciler kadar pasif içicileri de etkiliyor. İlk olarak baş ağrısına ve öksürüğe neden oluyor. Yıllar içinde birikerek aynı aktif içiciler kadar, astım, kanser, kalp damar hastalıklarına kadar yol açabiliyor. Birikme katsayısı aktif içicilerde %70 pasif içicilerde %11 oranındadır. Anne karnında sigaraya maruz kalıyorsa çocuk büyüme geriliğine yol açıyor. Doğum sonrasıysa ani bebek ölümleri sık geçirilen enfeksiyonlar. Astım gelişebiliyor, diş çürüklükleri, çeşitli davranış bozukluklarına yol açtığı da saplanmıştır.
Nargilenin zararları
Bir nargile 50 sigaraya bedeldir. Her ne kadar daha az zararlı olduğu düşünülse de bu çok yanlış bir düşüncedir. Nargile içenlerin bir çoğu maalesef 18-21 yaşında ve çoğu aromalı çeşitlerini tercih ediyor. Yüzde 89’u bu keyiften asla vazgeçmeyi düşünmüyor. Sigarada 40 ng arsenik varken, nargilede 160 ng arsenik var. Yani sigaradan 50 kat daha zararlı. Nargile suda süzüldüğü için daha az zararlı olduğu düşünülüyor ama bu çok yanlış. Nargileyi yüzlerce, binlerce kişi kullanıyor ağızlık ne kadar değişse de borularda bir takım mikroplar barına biliyor. “
 

Nargile, Sigaradan 50 kat daha zararlı!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet