Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'da 'Adalet Sizsiniz' fırtınası esti

Asi Medya Organizasyon farkıyla İskenderun’da ‘ Adalet Sizsiniz ‘ fırtınası esti

Magazin   A+a-

 
Asi Medya Organizasyon farkıyla İskenderun’da ‘ Adalet Sizsiniz ‘ fırtınası esti
Kültür Sanat etkinliklerinde önemli organizasyonlara imza atan Asi Medya Organizasyon yine başarılı bir projeyi İskenderunlu sanatseverlerle buluşturdu.
Asi Medya Organizasyon; Usta tiyatrocular Rutkay Aziz , Taner Barlas ve Ümit Denizer’in kurduğu Perdeci Oyuncalru ‘ Adalet Sizsiniz ‘adlı tiyatro eseriyle İskenderun’lu tiyatroseverleri buluşturdu. Tiyatro severler Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı salonunu doldurarak usta oyuncularına olan sevgilerini gösterdiler. Oyun seyirci tarafından hak ettiği ilgiyi gördü ve tam not aldı. Sahneye konulmadan önce 2012 Cevdet Kudret Edebiyat ödülüne layık görülen ‘Adalet Sizsiniz’deyargının siyasallastığı üç tarihi olayı konu ele alıyor.
M.Ö 5. yüzyılda Atina’da Beş Yüzler Meclis’inin ölüme mahkum ettiği düşünür Sokrates 1633 yılında Roma’da Engizisyon’un müebbet hapse mahkum ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da adaletin ölüme mahkum ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ve Vanzetti’nin hikayeleri ile tiyatro sahnesine taşınmış.Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının haksız mahkumiyet kararlarının kaldırılmasıyla , yıllar sonra iade edildiğini vurgulayor.
Oyunun sonunda usta tiyatrocular Rutkay Aziz ve Taner Barlas ayakta alkışlandı. Asi Medya Organizasyon firma sahibi Ali Sabahoğlu sahnede usta oyunculara çiçek verdi ve üstün performansları için tebriklerini iletti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş