Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Osman Tanet Dörtyol'a Geldi

Chp İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk;“Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin En Kötü Dış Politikası Yaşanıyor”

Politika   A+a-

 
Chp İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk;
“Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin En Kötü Dış Politikası Yaşanıyor”
 
Merhum Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün oğlu, Emekli Fransa Büyükelçisi ve CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk önceki gün akşam CHP Dörtyol İlçe Örgütü’nün davetlisi olarak geldiği Dörtyol’da AKP Hükümetinin dış politikasına yönelik ağır eleştirilerde bulundu.
CHP Dörtyol İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları tarafından ayrı ayrı çiçeklerle karşılanan CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk, dış politikanın güvenilir ve sürdürülebilir olmasının ulusal mutabakata dayalı olmasına bağlı olduğunu söyledi.
Hükümetin Suriye politikaları nedeniyle Türkiye'nin bölgede yalnızlığa itildiğini ileri süren Korutürk, ''Türkiye bölgedeki ağırlığını istikrara dayandırmış ve istikrar içinde güçlü olmuş ve daima istikrar oluşturmuş bir ülkedir. Bugün hükümetin Türkiye'nin bu istikrar yapıcı rolünü bir kenara bıraktığını gözlemliyoruz. Suriye olaylarında bir süre sessiz kalmış olan hükümet sonra birden taraf haline gelmiştir'' şeklinde konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’nin son dönem dış politikası Suriye siyaseti ile bunun iç ve dış yansılamaları” konulu konferansa, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Avni Günal, CHP Hatay İl Başkanı Av. Servet Mullaoğlu, MHP Dörtyol İlçe Başkanı Adem Cihan, DP İlçe Başkanı Alaiddin Aslan, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Ali Ok ve Handi Aykaç, CHP eski ilçe başkanları, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen temsilcilik başkanları ile üyeleri, MHP Belediye Meclis Üyelerinden bazıları, İşadamları ve sanayicilerin yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan CHP Dörtyol İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu, böylesine önemli bir konuda kendilerini kırmayıp yoğun programlarına rağmen kıymetli zamanlarını ayırarak Dörtyol’a kadar gelen CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk’e teşekkür ederken salonu dolduran tüm Dörtyollulara’da gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılık için minnettarlığını ifade etti.
Konuşmasına AKP Hükümetinin iktidara geldiği dönemdeki Türkiye’nin dış politikadaki durumu ile başlayan CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk, AKP Hükümetinin iktidarda kaldığı süreye paralel olarak dış politikada önemli hatalar yapılarak ilerlendiğini ve en son Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu döneminde ise Türk Dış Siyasetinin tam bir çıkmaza sürüklendiğini ifade ederek; “Bu politikalar Türkiye'yi, uluslararası meşruiyeti es geçen, savaş kışkırtıcılığı yapan, bugün 'kardeşim' dediğine yarın ne diyeceği belli olmayan, esen rüzgara göre yön değiştiren, güvenilmez, hatta dostluğu ve yakınlığı tehlikeli bir ülke haline getirmiştir. Dış politikamız tam bir başarısızlık sergilemektedir, Suriye politikamız ise tam bir fiyaskodur.'' dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk daha sonra katılımcılardan gelen soruları cevapladı
 
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş