Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkoğlu, Devlet Hastanesini Ziyaret Etti

Milletvekili Türkoğlu’ndan Dörtyol Devlet Hastanesi’ne Hayırlı Olsun Ziyareti

Gündem   A+a-

 
Milletvekili Türkoğlu’ndan Dörtyol Devlet Hastanesi’ne Hayırlı Olsun Ziyareti
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ndeki Dörtyol Devlet Hastanesi’nin başhekimliğine atanan Dr. Adem Takış ve hastanenin müdürlüğüne atanan Abbas Yeşildemir’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
 
Türkoğlu’nun gerçekleştirdiği ziyarete; AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan ve AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Bilgehan Aksoy’un yanı sıra, AK Parti Dörtyol İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik ettiler. Milletvekili Türkoğlu ve AK Parti yönetiminin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başhekim Dr. Adem Takış, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne ek olarak yapılan 16 poliklinik ve temeli yakında atılacak olan yeni devlet hastanesiyle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.
 
Hastanenin acil servisinin ihtiyaca cevap veremediğini ve bu açıdan hizmet kalitesinin düştüğünü belirten Takış; kan alma, röntgen, ultrason, görüntüleme merkezi üniteleri ile beraber; çocuk, cildiye, cerrahi gibi alanlarda kısa bir süre içerisinde açılacak olan 16 polikliniğin, hastanedeki mevcut yoğunluğu azaltacağını söyledi.
 
Dörtyol Devlet Hastanesi’nde 55 uzman ekip ve 526 personelle yılda 15 bin 550 ameliyat gerçekleştirdiklerini, 550 bin başvuruya cevap verdiklerini ve 30 bin yatılı hastaya hizmet ettiklerini belirten Abbas Yeşildemir de, hastanede belde belediyeleri ile birlikte 150 bin nüfusa sahip bir ilçeye hizmet sunduklarını ifade etti. Yeşildemir, Türkoğlu’nun üstün gayretleri ve yürüttüğü mekik diplomasisi ile askeriyeden tahsis edilerek kamu yatırımına alınan ve 30 bin m2’lik alan üzerinde yapımı planlanan yeni devlet hastanesinin bölgeye sağlık hizmetleri açısından büyük bir katma değer sunacağının altını çizdi.
 
Türkoğlu, “Takip etmediğin iş, senin değildir” parolası ile çalıştıklarını ve yeni devlet hastanesi ile alakalı bürokrasinin her kademesinde, başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere diğer milletvekilleri ile ekip ruhu içerisinde mekik dokuduklarını belirterek, kaliteli ve kesintisiz bir sağlık hizmeti adına Dörtyol’a yeni devlet hastanesinin temellerinin yakın bir zamanda atılacağının müjdesini verdi. Türkoğlu, Dörtyol’un artan nüfus grafiği ölçü alınarak yeni kurulacak devlet hastanesinin yatak sayısını yüksek tutmak için de Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile ilgili görüşmeleri yapacaklarının altını çizdi.
 
AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Bilgehan Aksoy da, yeni devlet hastanesinin temelinin atılacağı alanda Dörtyol Belediye Başkanlığı döneminde hayalini kurduğu sağlık kompleksinin de oluşturulabileceğini söyleyerek, Türkoğlu’nun yapımı planlanan yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin 2013 programına alınması konusunda yürüttüğü çalışmanın memnuniyet verici olduğunu belirtti. AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan da, gerek Dörtyol’da ve gerekse ülke çapında hükümetin yataklı tedavi kurumlarının sayısını arttırmakla kişi başına düşen hekim ve yatak sayısını Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun bir seviyeye taşıdığını belirtti. Arıcan, Dörtyol’a yakın zamanda temeli atılacak olan devlet hastanesinin, hizmet tabanının geniş olması açısından diğer kamu yatırımlarına oranla bölgeye yapılacak en mühim yatırım olduğunu söyledi.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve AK Parti Yönetimi, Dörtyol Devlet Hastanesi’ne yeni atanan Başhekim Dr. Adem Takış ve Müdür Abbas Yeşildemir’e yeni görevinde başarılar diledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar