Skip Navigation Links

Liman Şehri Fikri Lafta mı Kalıyor?!!!

İskenderun Limanı’nın cazibe merkezi haline gelmesi için de soğuk hava depoları ile antrepoların yapılacağı alanların düzenlenmesi çok önemli.

Ekonomi   A+a-



 
Liman Şehri Fikri Lafta mı Kalıyor?!!!
 
- Unutulmamalıdır ki; Her şehrin otogarı gibi liman şehirlerinde de liman bölgesi o şehrin aynasıdır..
 
- Bir yanda onlarca sektörü ayakta tutan gemi hareketleri, diğer yanda şehir merkezinden ihtiyaçlarını karşılamak ve gezmek için uğrayan gemilerin yüzlerce gemi çalışanın çarşı esnafına katkıları, Ortadoğu’daki savaş ortamından darbe yiyen bölge ekonomisinin biraz bile olsa soluk alması için önemli fırsattır..
 
- İskenderun Limanı etrafında yatırım planlaması yapan ama çeşitli nedenlerden dolayı beklemek zorunda kalan yatırımcıların eli kolu bağlı!!!
 
- İskenderun Limanı’na gelen büyük parti yüklerin depolanacağı geniş depolama alanlarının yapımı için en kısa sürede harekete geçilmeli..
 
- Yetkililerin en kısa zamanda yatırımların önünü açacak düzenlemelere gitmeleri gerekiyor..
 
- Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ihracat ve ithalat potansiyelinin İskenderun Körfezi’ne çekilmesi için en acil şekilde tedbirler alınarak bu potansiyelin bölge ekonomisine katılması sağlanmalı..
 
 
Yatırımcının Sesine Kulak Verin!!!
İskenderun’un gelişmesi ve yatırımlarla bir istihdam cenneti olması yönündeki beklentilerde en önemli pay sahibi İskenderun Limanı’nın özelleşmesi sonrası, liman bünyesinde yatırımlar sürerken, denizcilik ve lojistik hizmeti veren firmaların yatırımları için uygun ortam oluşturulamaması sıkıntılara neden oluyor.
İskenderun Limanı’nın cazibe merkezi haline gelmesi için de soğuk hava depoları ile antrepoların yapılacağı alanların düzenlenmesi çok önemli.
Limana, demir yoluna ve karayoluna yakın yerlerde konumlandırılması gereken depo ve antrepo hizmetleri için düzenlemelerde gecikilmiş olması ithalat-ihracat şirketlerinin Mersin Limanı’na yönelmesine neden oluyor.
Her yeni geminin yüzlerce kişinin istihdam edilmesi anlamına geldiğini hatırlatan bir çok işadamı, her partide 50 bin ton depolama alanı olarak kullanılabilecek yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirtiyor ve yetkilileri göreve davet ediyor.
Yatırımcılar; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ihracat ve ithalat potansiyelinin İskenderun üzerinden yapılması ve bölge ekonomisini şaha kaldırılması için lojistik köy ve depolama alanlarının hayata geçirilmesi konusunda en hızlı şekilde yatırımcılara destek olunmasını istiyor..
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet