Skip Navigation Links

Hatay Mimarlar Odası Heyeti Başkan Savaş’ı Ziyaret Etti

Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun, beraberinde mimar Can Üçyıldız, Adnan Taş ve Cahit Top ile birlikte Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü S

Gündem   A+a-

 
Hatay Mimarlar Odası Heyeti Başkan Savaş’ı Ziyaret Etti
 
Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun, beraberinde mimar Can Üçyıldız, Adnan Taş ve Cahit Top ile birlikte Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Yaşar Coşkun ziyarette yaptığı açıklamada; yakında Büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Hatay’ın, Büyükşehir imar yönetmeliği taslağının hazırlanmasına oda olarak katkı da bulunabileceklerini, teknik olan bu çalışmaların ortaklaşa yapılabileceğini, belediye, Mimarlar Odası ve ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla ortak konsensus sonucu ortaya daha sağlıklı bir çalışmanın çıkacağını belirtti. Coşkun Hatay Mimarlar Odası olarak, belediyemizle birlikte Antakya’da bir Kent Meydanı düzenlemesi için bir proje yarışması adına gerekli işbirliğini sağlayabileceklerini de sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş; TBMM kabul edilerek yasalaşan ve şu anda Cumhurbaşkanlığı onay sürecinde bulunan Büyükşehir Yasası’nın bütünüyle resmileşmesiyle birlikte her alanda kentimizde yatırım ve kalkınma adına çok büyük atılımlar olacaktır. Bu doğrultuda önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarda kurum, kuruluş, oda ve derneklerimizle ortaklaşa hareket edilebileceğini, yasa onayının ardından çıkacak yönetmelikler doğrultusunda çalışma yürütüleceğini ifade etti. Savaş, Kent Meydanı düzenlemesi konusunda kurum bünyesinde bazı proje ve verilerin bulunduğunu, bu konuda Mimarlar Odası’nın proje yarışması fikrine de her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet