Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Asıl Suçluları Gizlediler'

Av. Mevlüt Dudu, “Bu cezalar asıl suçluları gizlemek için verilmiştir” dedi.

Politika   A+a-

 
Dörtyol’da Haziran ayı sonunda meydana gelen ve kamuoyunda “Polislerin Sıraya Dizilmesi” olarak bilinen olayla ilgili olarak, polislere verilen idari para cezasını değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Bu cezalar asıl suçluları gizlemek için verilmiştir” dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişlerince verilen idari cezalarda, olayı yapanlarla, mağdur olan polis memurlarının bir tutulduğuna özellikle dikkat çeken Milletvekili Av Mevlüt Dudu, “Polis memurlarının sıraya dizilmesine neden olan AKP’li vekilin oğlu ile AKP Dörtyol Gençlik kolları Başkanı’nın isteklerini yerine getiren Emniyet Müdürü ile emirleri uygulayan memurlar aynı kefeye konularak, gerçek suçlular yok sayılmak istenmiştir.Olayın sorumlusu durumundaki Emniyet Müdürü ile, mağduru durumundaki polis memurlarına aynı idari cezanın verilmesi oldukça manidardır. İçişleri bakanlığı ve emniyet memurlarını koruyacağına, olayın yaşandığı günlerde olduğu gibi, polis memurlarını ortaya yem olarak atmaya devam etmektedir. Bu olayda verilen idari cezalar AKP’nin ülkeyi yönetme zihniyetinin somut bir yansımasıdır.
Diğer yandan, Dörtyol Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma sonucu 3 polisle birlikte vekil oğlu ve arkadaşına toplam 21.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açılmıştı.
Açıklamasında Açılan kamu davasına da değinen CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Eğer yukarılardan bir müdahele olmazsa mahkemeler gerçek suçlulara gereken cezayı verecektir” diyerek, her zaman olduğu gibi bu olayda da haklı olanın yanında durmayı sürdürerek, mağdur polislerin gerçek suçluların saklanmasına malzeme edilmesini engelleyeceklerini belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş