Skip Navigation Links

AKAD Kültür Merkezinin Temeli Atıldı..

İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği (AKAD) Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gündem   A+a-



 
AKAD Kültür Merkezinin Temeli Atıldı..
İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği (AKAD) Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde 6 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan Kültür Merkezi, çok amaçlı olarak hizmet verecek.
Temel atma töreninde yapılan konuşmalarda tarihsel süreçte Alevilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekildi ve günümüze kadar uzanan Alevi felsefesinin Türkiye coğrafyasına katkılarına vurgu yapıldı.
Düzenlenen temel atma törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mehmet Yuva, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İş dünyasından önemli isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İskenderun AKAD Başkanı Nihat Yenmiş yaptığı konuşmada tarihi süreç içerisinde Alevi toplumlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, Kültür Merkezi’nin bu bağlamda önemine vurgu yaptı.
Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) İnanç Önderleri Başkanı Mahmut Reyhani yaptığı konuşmasında destek veren herkese teşekkür ederek, bu desteklerin sürmesi dileklerini iletti.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun bir şiirle noktaladığı konuşması şöyle: “Yıllardır Anadolu birçok kültüre ev sahipliği yapmış, her türlü inancın, kültürün, fikriyatın, tarikatın kendini ifade ettiği rahatça yaşadığı ve hayatını sürdürdüğü mekan olmuştur. İşte bugün Alevi kardeşlerimiz burada kültür merkezi inşa ediyorlar. Burada atacağımız temelin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
 
Büyük beğeni ve alkış toplayan CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu konuşmasında şöyle dedi: “İskenderun AKAD’ın kuruluşundan bu yana çok önemli hizmetlerde bulunmuş bir derneğimiz. Bugünde bu yolda çok büyük aşama kaydediyorlar. Projesini gördüğüm gerçekten hem dernek binası hem de kültür merkezi olan binanın temelini atıyoruz. Ancak başlamak bitirmenin yarısıdır, daha yapılacak çok şey var. AKAD çok büyük bir hizmet veriyor ve önemli bir işlevi yerine getiriyor. Kültürler ve inançlar mozaiği olan Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli yapı taşı Aleviliktir. Alevilik bu ülkede laikliğin güvencesidir. Aydınlanmanın ve ilericiliğin sembolüdür. Alevilik kültürünün değerlerinin araştırılması ve yaşatılması gerçekten önemlidir.”
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ise konuşmasında, “ Ortadoğu sıkıntılı günler geçiriyor, böyle toparlayıcı bir zihniyet gerçekten takdir edilir. Bizim burada bütün inançlarımızı özgürce ifade edebilmemiz şüphesiz Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Alevi felsefinde “Eline,beline,diline” sahip olmak, “Akıl ve bilimi önde tutmak” ve “İlimle inancı harmanlayabilmek” bütün bu unsurları bir arada tutan Aleviliği seviyorum” şeklinde yorumuyla beğeni topladı.
 
 
 
 

AKAD Kültür Merkezinin Temeli Atıldı..  videosunu izlemek için tıklayın.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet