Skip Navigation Links

İTSO Meclis Başkanı Belli oldu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Mehmet Binbay’ın yerine Okan Belli meclis kürsüsünde meclis başkanlığı görevinde bulundu.

Gündem   A+a-

 
İTSO Meclis Başkanı Belli oldu
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yıllarca emek veren ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden merhum Mehmet Binbay’ın yerine Okan Belli meclis kürsüsünde meclis başkanlığı görevinde bulundu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Meclis toplantısı İTSO Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi İTSO eski Meclis Başkanı Mehmet Binbay için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.İTSO Başkanı Halil Şahin yaptığı konuşmasında, “İskenderun’da yıllarca görev yapan ve ağabeyimiz merhum Mehmet Binbay’ın hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzmüştür. Kendisine bir kez daha Allah’dan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Yasa gereği meclis başkanının yerine üye seçimi yapılır ancak seçim süresi 6 aydan az bir süre var ise, mevcut meclis başkan vekilinin bu görevi yürütmesi uygun olacağı kanısındayım ve tüm üyelerimizin görüşüne saygılıyım” dedi. İTSO Meclis üyelerinin oy birilği ile Okan Belli’nin Meclis başkanlığı görevi kabul edildi. Meclis toplantısında gündem dışı söz alan İTSO Meclis üyesi, Muzaffer Seküçoğlu ise, “ İskenderun Körfezinde kurulacak olan Termik santrallerin geleceğimiz için tehditler arz etmektedir. Bu konu ile ilgili bilimsel raporlar mevcuttur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve çevremizin hayatını tehdit eden ve kömürle çalışan bu termik santrallerinin tehlikesini buradan belirtmek istiyorum” dedi.Ardından söz alan İTSO yönetim kurulu üyesi Servet Uğutmen ise, Adana’da düzenlenen Bulut Bilişim’de katıldığı bilişim ve Türkiye Arap Baharından çıkan ülke konularında katıldığı toplantılar hakkında bilgiler verdi. Uğutmen, “Son zamanlarda adını sıkça duymakta olduğumuz bir kavram olan Bulut Bilişim bilgisayarımızda değil de internet üzerinden erişime açık olan dünyanın farklı yerlerinde bulunan sunucular üzerinden çalıştırılmasıdır. Öncelikle mütevazi donanıma sahip PC’lerle yüksek bir iş gücü elde ediliyor.
Ayrıca kullanıcılar belli bir ofise yada alana hapsolmadan kurulum gerekmediği için dünyanın her yerinden Bulut bilişim hizmetlerine erişilebiliyor. Bulut bilişim özellikle şirketler için verimli bir çalışma ortamı sunuyor olsa da son zamanlarda kişisel kullanıcılar da bulut bilişimin hizmetlerinden faydalanıyor” dedi. Ögutmen, Adana’da katıldığı toplantıda Türkiye’nin ekonomik yönden oynayacağı rol ve zaman içinde aratacağı konumu, ABD Başkanı Barak Obama’nın ikinci kez Başkan seçilmesinin ABD ve dünya açısından faydaları, AB ülkelerindeki gelişmelerin olumlu olduğu, Dünyadaki ülkelerde Yükselen ekonomileri bekleyen tehlikeler, Türkiye’nin arap baharından çıkanlara model ülke olduğu, Küresel ekonominin dünya ülkelerini etkilediği, Türkiye’deki cari açık ve kırgınlığı olduğu konularına da başlıklar halinde değindi.İskenderun Limanında Mısır, ve Hayfa Limanından sonra Suudi Arabistana’da seferlerin başlayacağını söyleyen, Turman Gemi Acenteliği yetkilisi Teoman Gülay, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, “İsrail’in Hayfa şehrine de seferlere başladık. Ürdün’e toplam maliyetimiz 2650 dolara Hayfa’dan 18 saatte Ürdün kapısına nakliyecilerimizi götürüyoruz. Vizeyi biz yaptırıyoruz. Haftada bir sefer yapıyoruz ve bunu ikiye çıkartabiliriz. 2 bin 500 yolcu kapasiteli gemimiz mevcut. Ürdün’den bizim tarafa çok yoğun talep var. Haftada iki sefer yaparsak 250 araç limanımızdan geçecek” dedi. Gülay, “İkinci Ro-Ro hattımız da İskenderun Suudi Arabistan arasında 19 saat süren bir seferimiz olacak. 117 aracı yüklüyoruz Suudi Arabistan’ın Duba limanına götürüyoruz. Suudi arabistana gidiş dönüş 3 bin 100 dolar, Hayfa’ya ise gidiş dönüş 2650 dolar. Limandan sonraki masraflar ise şoförlere ait. Bir seferde 250 yolcu götürdük. Taleplerimiz oldukça yoğun. Hacı adayları da deniz yolu ile gitmek istiyor ama şu an bunu karşılayamıyoruz. gemimizin konforu bir Hilton otel konforundadır. Hayfa(ya sefer sayısını üçe çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun işletmeciliğini ise İstanbul’da Sisa firması yapıyor. Biz de acente işletmeciliğini yapıyoruz. Hayfaya’dan konvoy halinde emniyetli olarak 85 kilometrelik yolu 6 saatte güvenli bir şekilde geçiriyoruz” dedi.
İTSO Meclis üyeleri ise Teoman’a İskenderun ekonomisine yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
 
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet