Skip Navigation Links

Payaslı Hakkını Aradı E-5 1 Saat Trafiğe Kapandı

Söz verildiği halde ilçe olamayan Payas Beldesi halkı, önce Payas Belediye binası önünde toplandı ve ardında da E-5 karayolunu trafiğe kapattı.

Gündem   A+a-


Payas’lı Hakkını Aradı E-5 1 Saat Trafiğe Kapandı…
Söz verildiği halde ilçe olamayan Payas Beldesi halkı, önce Payas Belediye binası önünde toplandı ve ardında da E-5 karayolunu trafiğe kapattı.
Hatay Büyükşehir projesi kapsamında Payas’a verilen ilçe sözünün tutulmaması halkı çığırından çıkardı.
Halk E-5 karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaparken, Payas’ın efsane belediye başkanı Bekir Altan, Ankara’da hükümet yetkilileriyle sorunun giderilmesi için yoğun mesai harcıyordu..
Halkın tepkisi birkaç kez cep telefonu ile 3G yöntemiyle hükümet yetkililerine izletildi.
Gerginliğin bazı anlarda zirve yaptığı eylemde polisi ve kalabalığı sakinleştirmeye çalışan Payas Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zafer Emeksiz ile AK Parti Payas Belde Yöneticisi Muhammed Tufan’ın yatıştırmaya yönelik tutumu sıkıntının büyümesini engelledi.
Dörtyol İlçe Emniyetinin yoğun güvenlik önlemleri arasında biber gazı hazırlığı yapmış çevik kuvvet ekibi ve panzerler de hazır bulundu.
Yaklaşık 1 saat süren yol kesme eylemi sırasında yapılan anonslar ve Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Zekai Altuntaşoğlu’nun uyarıları tam sonuç verdi derken, kalabalığın bir bölümü belediye binası önüne doğru ilerlerken, önemli oranda bir kalabalık ise yol kesme eylemi için E-5 karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.
 
Yapılan son uyarı anonslarına rağmen tepkisi dinmeyen Payaslılar’ın üzerine panzer yürüyünce halkın tepkisi kat ve kat arttı.
Tepkinin artması ve gerginliğin zirve yapması üzerine kalabalığın üzerine giden panzer Emniyet Müdürü Zekai Altuntaşoğlu’nun uyarısı üzerine geri çekildi.
Bir sakinleşip bir gerginleşen halkın tepkisini dindirmek için mücadele veren Payas Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zafer Emeksiz ile AK Parti Payas Belde Yöneticisi Muhammed Tufan’ın emniyet yetkililerine verdikleri destek sonuç vermeye başlayınca belediye binasına doğru yönlendirildi.
 
Payaslı Hakkını Aradı E-5 1 Saat Trafiğe Kapandı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet