Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var

CHP İskenderun İlçe teşkilatı tarafından organize edilen birlik ve dayanışma gecesine katılım yoğun oldu.

Magazin   A+a-


Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var

CHP İskenderun İlçe teşkilatı tarafından organize edilen birlik ve dayanışma gecesine katılım yoğun oldu.

Casmin otelde düzenlenen geceye, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Hamit Civelek, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Hatay eski Milletvekilleri A. Aziz Yazar ve Fuat Çay, İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun proğram veya mazeretlerinden dolayı geceye katılamayan CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz, telgraf göndererek partililerinin dayanışmasına güç verdiler.

“Umutlu olabilmek için her köşede bir neden aramaktan yorulduk“

Gecenin ilk konuşmasını yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, “Bir yanımızı dış güçlerce desteklenen terör sarmış, her gün genç bedenleri toprağa veriyoruz, bir yanımızda ABD emperyalizminin kan gölüne çevirdiği Suriye, her gün kardeş kanı oluk oluk akıyor. Başımızda AKP iktidarı. İstediğini tutukluyor istediğini serbest bırakıyor. ABD'nin çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen taşeron bir Başbakan. Ekonomiyi yönetemeyen bunun bedelini de sürekli zamlarla yoksullara ödeten bir hükümet. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki dostlarım umutlu olabilmek için her köşede bir neden aramaktan yorulduk. İşte bu şartlarda bir tek umut, bir tek ışık Cumhuriyet Halk Partisi kaldı, sizler kaldınız. AKP'den, Erdoğan'dan, ABD'den, terörden kurtulmanın tek çaresi sizlersiniz, tek çaremiz CHP iktidarıdır. İşte bugün burada hep birlikte bir adım atmak istiyoruz. Parti içi çekişmeleri bir kenara bırakmanın zamanı çoktan geçti. Bir olmalıyız, tek yürek olmalıyız, tek yumruk olmalıyız. Olmalıyız ki dostlar ve düşmanlar görsün. Ancak o zaman ülkemizde bölgemizde ve tüm dünyada barış türkülerini hep birlikte yeniden söyleyebilelim.

Önümüzde bir seçim süreci var. Hatay Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kazanma imkanımız olan her belediyeyi kazanarak AKP iktidarının önünü kesme çabasında büyük bir adım atmamız gerekiyor. Şu andan itibaren örgütle bağlantılarımızı güçlendirerek bunu başarabiliriz. Sizlerden tek isteğim buradan çıktıktan sonra birer barış gönüllüsü, birer CHP askeri gibi çalışmanızdır. İşte o zaman adalet, özgürlük, eşitlik, barış ve kardeşlik galip gelecektir. Sizlerde en az benim kadar tüm gerçeklerin farkındasınız“ dedi.

“Enerjimizi, AK Partiyi alt etmeye harcayalım”

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ise, seçim çalışmalarına şimdiden başlanması gerektiğine dikkat çekerek, “Son derece önemli bir seçim sürecine gitmiş bulunmaktayız. Parti içindeki çekişmeleri bir kenara bırakmanın zamanı geldi, geçti de. Biz son yılların en güzel, en coşkulu kongresiyle seçilerek geldik ve tüzük gereği de Genel Başkanın Hatay'daki tek temsilcisi Hatay İl örgütüdür. İlçe örgütlerimiz tamamen Hatay İl örgütüne bağlı şekilde güzel çalışıyor, bundan sonra da daha fazla çalışacaktır. Kırıkhan ilçemizde sıfır oy aldığımız köylere gittik. Hiç ummadığımız kadar güzel bir ilgiyle karşılaştık, bundan son derece mutlu olduk. Hatta aralarından eskiden CHP delegesi olanlar da çıktı. Bize dediler ki “Biz size oy vermek istiyoruz; aslında CHP'liyiz. Ama 1977 yılından buyana hiç kimse gelmedi yanımıza”

Demek ki bundan sonra ilk hedefimiz, hiç gitmediğimiz yerlere gitmek olmalı. Genel Başkanımız geçenlerde Tayyip Erdoğan'ın Amerika ile yapmış olduğu ihaneti, pazarlıkları açık açık anlattı. Eğer biz onları devirmezsek, buradaki her fert AKP'yi devirmek için tüm enerjisi kullanmazsa o da ihanet içerisindedir. Ben CHP'nin örgütüne, CHP'nin tabanına ve sizlere çok güveniyor ve inanıyorum. Hepimiz el birliğiyle tek yürek olarak AKP iktidarını al aşağı edeceğimize inanıyorum” dedi,

“Yarınlar bizim olacak”

Gecenin final konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek insanların birbirine ve siyasetçiye güvenmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, bunu sağlamanın yolunun dürüst olmaktan geçtiğini söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, “Günümüzde Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok büyük ihtiyacı var. Sevgi ve saygıya büyük ihtiyaç var. Birbirimizi seveğiz ve sayacağız. Yarınlar mutlaka bizim olacaktır” dedi.

Geceye katılan partililer, 10. Yıl Marşı’na, ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Kısa bir sure once kaybettiğimiz sanatçı Neşet Ertaş’ın anıldığı ve türkülerinin seslendirildiği gecede, renkli görüntüler oluştu.

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, masaları ziyaret ederek, partililerle sohbet etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş