Skip Navigation Links

Tekel işçilerine sivil toplum kuruluşlarından büyük destek

Tekel işçileri için İskenderun Boyacılar Parkında tekrar bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, 50'yi aşkın tekel işçisinin Ak Parti İl binasının ö

Gündem   A+a-

Tekel işçileri için İskenderun Boyacılar Parkında tekrar bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, 50’yi aşkın tekel işçisinin Ak Parti İl binasının önüne gelerek trafik kazasında ölen arkadaşlarının resmini il binasına asmak istemeleri üzerine, polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından durdurulmalarını protesto ettiler.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklamada bulunan Ali Can Yıldırım, “Buradan 73 günü aşan süredir haklı direnişlerini sürdüren tekel işçilerine sesleniyoruz. Mücadeleniz mücadelemizdir, çığlığınız çığlığımızdır. Sizler bugüne kadar sergilediğiniz kararlılıkla, gösterdiğiniz dirençle yıllardır bastırılmaya çalışılan umudumuz oldunuz. Bir avuç özelleştirmeci, rantiye ve sömürgen dışında bütün toplumun sevgisini, saygısını bu yüzden kazandınız. Bu ülke yıllardır bir yağmaya tabi tutuluyor. Yoksul halkın alın teri pahasına kazanılmış değerler özelleştirme adı altında İslami sermayeye peşkeş çekiliyor. Ak parti iktidarına buradan soruyoruz: peki bu kadar özelleştirme yaptınız ülkenin dış borcu azaldı mı? Yüzlerce fabrikayı, işletmeyi, limanı, enerji dağıtımını özelleştirdiniz, peki bu ülkenin okul ihtiyacını, hastane ihtiyacını azaltabildiniz mi? Emekçilerin yüzde 60’ını açlık sınırından, yüzde 90’ını yoksulluk sınırından kurtarabildiniz mi? Hayır!” dedi.
Hükümetin tekel işçilerinin taleplerine karşılık 4/C uygulamasında inat ettiklerini de sözlerine ekleyen Ali Can Yıldırım, “Biz emekçiler yine hep birlikteyiz. Bu oyunu bozmak, bu ülkeyi ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için yine alanlardayız. Herkese iş güvencesi istiyoruz. Herkese insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Hükümetin dayattığı son güne gelirken Ankara’dan tüm işçi dünyasına yayılan tekel işçileri direnişi, sendikalar için bir ivme noktası olarak değerlendirilmeli ve emeğe koşulsuz sahip çıkılmalıdır” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet