Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Görevlendirmeye Sendika Tepkisi!

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça yaptığı basın açıklamasında İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne yapılan atamayı eleşti

Gündem   A+a-

Görevlendirmeye Sendika Tepkisi!
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça yaptığı basın açıklamasında İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’ne yapılan atamayı eleştirdi. Eleştirisini, “Görünürde herhangi bir sorun yokmuş gibi görünen bu görevlendirme Yine Meb Yine Hatay Yine Usulsüzlük dedirten türden bir görevlendirme olmuştur. Milli Eğitim daha önceki yıllarda yaptığı gibi usulsüz bir görevlendirme daha yapmıştır.” Diyerek özetleyen Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, açıklamasında şöyle dedi:
“11.01.2011 tarihinde İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasında yayınlanan bir duyuru ile İskenderun İlçesinde görev yapmakta olan bir öğretmenin, 04.01.2011 tarihli Bakanlık onayı ile İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak görevlendirildiğini duyurmuştur.
Görünürde herhangi bir sorun yokmuş gibi görünen bu görevlendirme Yine Meb Yine Hatay Yine Usulsüzlük dedirten türden bir görevlendirme olmuştur. Milli Eğitim daha önceki yıllarda yaptığı gibi usulsüz bir görevlendirme daha yapmıştır. Bu görevlendirmenin İskenderundaki ihtiyaca binaen yapıldığı söylense de, İskenderun da Şube Müdürü Normunun 4 olduğu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Hal böyleyken 5. Şube Müdürü olarak yapılan bu görevlendirme norm kadro fazlası olarak yapılmıştır. Ayrıca gerçekten bir Şube Müdürü Görevlendirilmesine ihtiyaç varsa neden kamuoyundan ve eğitim çalışanlarından saklanarak kariyer, liyakat ve kamu yararı gözetilmeden oldubittiye getirilerek bir görevlendirilme yapılmaktadır anlamış değiliz. Yoksa bu görevlendirme öncekiler gibi siyasi Hesaplar gözetilerek, birilerine menfaat sağlayarak, siyasi diyet ödeme amacıyla mı yapılmıştır?
Bu usulsüz Şube Müdürü görevlendirmesinin örnekleri Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başta olmak üzere tüm Türkiye de mevcuttur.
Bu usulsüz görevlendirmeleri ilginç kılan diğer bir husus ise hemen hemen hepsinin aynı sendikaya kayıtlı olmalarıdır. Bu sendikanın kısa bir süre önce yapılan Referandum oylamasında Başbakanın Hatay Mitinginde “ Nikâhımız da bile böyle iştahla evet dememiştik.” Yazılı bir pankart açtıklarının hatırlanması siyasilerin diyet ödemesini, birilerinin de rant elde etmesini akla getirmektedir.
Şube Müdürü olarak görevlendirilen bu öğretmenlerin Eğitim kurumlarında kadrolu olarak yöneticiliklerinin bulunmaması, MEB tarafından açılan yöneticilik sınavlarında başarılarının bulunmaması, Hatay da görev yapan on binlerce öğretmenden farklı bir kariyer, liyakat ve eğitimlerinin bulunmayışı bu görevlendirmelerin usulsüz olarak yapıldığının göstergelerinden biridir.
Hem İl Milli eğitim Müdürlüğünde, Hem de İlçe milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlerinin görev alanında ki birimlere( ARGE, Atama Komisyonu, Avrupa Birliği Projeleri, v.b ) Görevlendirme yapılırken Yüksek Lisans yapma, formatör olma, müdür yardımcılığı yapma, A tipi kurumlarda Müdür olma şartları aranırken bunlara Amirlik yapacak Şube Müdürleri görevlendirilirken hiçbir şart aranmadan bir öğretmenin görevlendirilmesi hangi adalet anlayışıyla açıklanabilir.
Bu şekilde yapılan görevlendirmeler Eğitimde kalitenin düşmesine sebep olmaktadır. Bunu örneklerle açıklamak gerekirse yapılan Türkiye genelinde yapılan SBS sınavında ilimiz Hatay’ın 58. 60. Ve 61. sıralarda bulunması İlçemiz İskenderun’un SBS ortalamasının 500 tam puan üzerinden 300’lerde kalması gösterilebilir…
Diğer taraftan bu öğretmenlerin asıl işi olan öğretmenlik yapmamaları nedeniyle yerlerine EK Ders karşılığı öğretmen görevlendirmesi yapılmakta görevlendirilen bu öğretmenlere ödenen ücret nedeniyle devlet zarara uğratılmaktadır. Ayrıca olmayan Norma görevlendirildikleri için Maaş +Şube Müdürü ek dersi alarak devleti 2. Defa zarara uğratmaktadırlar
İlimiz ve ilçemizde norm kadro fazlası olarak görevlendirilen bu şube müdürleri yapılan sınavlar v.b görevlerden aldıkları çeşitli ücretlerle haksız kazanç elde etmektedirler.
Bu usulsüz görevlendirmelerle “Tüyü bitmemiş yetim hakkı bulunan” devletin paralarının olmayan normlara maaş ve ücret olarak ödenmesine, bu öğretmenlerin asli görevlerini yapmamaları nedeniyle yerlerine giren şahıslara ücret ödenmesine göz yumarak devletin zarara uğratılmasına neden olan İl Ve İlçe yöneticilerini de kamuoyunun vicdanına Yüce Hakkında Divanına havale ediyoruz.
Sonuç olarak geçmişte yaptığımız gibi bu görevlendirmenin iptali için sendika olarak tüm yasal yollara başvuracağımızı, üyelerimizin Şahsi Başvurularında da hukuki olarak tüm desteği vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş