Skip Navigation Links

Dörtyol'a Sağlık Alanında Çifte Müjde

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde bulunan Dörtyol Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Ahmet Necip Çiftler'i

Gündem   A+a-

Türkoğlu'ndan Dörtyol'a Sağlık Alanında Çifte Müjde

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde bulunan Dörtyol Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Ahmet Necip Çiftler'i makamında ziyaret etti.

Türkoğlu'nun ziyaretinin ana gündem maddesi; Dörtyol Devlet Hastanesi'ne ek olarak yapılmakta olan 16 poliklinik ile yine Dörtyol'a yakında temeli atılacak olan yeni devlet hastanesi idi.

Bölge insanının sağlık alanında devrim niteliğinde hizmetlerle buluşacağını müjdeleyen Türkoğlu, "İnsanımızın refahını sağlamak ve sağlığını korumak, milletimizin emanetinin taşıyıcısı olan bizlerin en mühim sorumlulukları arasındadır" dedi.

Dörtyol Devlet Hastanesi'nin hemen yan tarafında 800 metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden 16 poliklinik ile ilgili, Başhekim Dr. Ahmet Necip Çiftler'den bilgi alan Türkoğlu; "Dörtyol Devlet Hastanesi'ne ek olarak yapılacak olan kan alma, röntgen, ultrason, görüntüleme merkezi üniteleri ile beraber; çocuk, cildiye, cerrahi gibi alanlarda açılacak olan yeni poliklinikler, Dörtyol'a temelini atacağımız yeni hastanemizin yapımı başlayana kadar eski hastanemizdeki mevcut yoğunluğu azaltacaktır" dedi.

Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nihat Güzelsağaltıcı da hastaneye ek olarak yapılmakta olan 16 polikliniğin ekim sonu ya da kasım ayı başlarında tamamlanacağını belirtti.

Üniversite hastanelerinde yapılan ameliyatların artık Dörtyol Devlet Hastanesi'nde de gerçekleştirildiğini ifade eden Güzelsağaltıcı; "Hastanemizde 80 yaşındaki kanserli bir hastamızdan tümör alabilecek kadar başarılı ameliyatlar gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Necip Çiftler de, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne göz için ameliyat mikroskobunun alındığını müjdeleyerek; "Artık katarak ameliyatları hastanemizde de gerçekleştirilmektedir" dedi.

Dörtyol Devlet Hastanesi'nin hemen yukarı tarafında 30 dönümlük askeri alan üzerinde yapımı planlanan yeni devlet hastanesi için arsa üzerinde zemin etüdünün tamamlandığının bilgisini veren Türkoğlu da, "Özellikle bölgemizdeki hızlı nüfus artışına oranla Dörtyol’a çok yakın bir zamanda temelini atacağımız 250 yatak kapasiteli yeni devlet hastanemiz sayesinde bölgemizin sağlık alanındaki açığını da kapatmış olacağız. Yataklı tedavi kurumlarımızın sayısını arttırmakla kişi başına düşen hekim ve yatak sayısını Avrupa Birliği normlarına uygun bir seviyeye taşıyacağız" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet