Skip Navigation Links

Hatay’ın huzurunu bozacak adımlardan kaçınılmalıdır..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'ın huzurunu bozacak adımlardan, buradaki barış ve hoşgörü ortamına leke düşürecek olaylardan kaçınılması g

Gündem   A+a-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'ın huzurunu bozacak adımlardan, buradaki barış ve hoşgörü ortamına leke düşürecek olaylardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Hatay’ın huzurunu bozacak adımlardan kaçınılmalıdır..

Kılıçdaroğlu, Suriye'deki olaylardan en fazla etkilenen sınır ili Hatay'a geldi. Gün boyu bir dizi toplantılara katılacak olan Kılıçdaroğlu, Hatay temaslarına Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret ederek başladı. CHP liderinin valilik ziyaretine Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz da katıldı.

Ziyarette bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Hatay'ın huzur ve güvenliğinin önemine değinerek, Hatay'ın huzurunu bozacak adımlardan, buradaki barış ve hoşgörü ortamına leke düşürecek olaylardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Hatay'ın dünyaya örnek gösterilen bir kent olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Arzumuz, sorunlarından arınmış, eski güzel günlerine kavuşmuş bir Hatay, o Hatay'ı özleyeceğiz ama onu mutlaka el birliğiyle tekrar yaratacağız" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, çadır kamp ziyaretinin programda yer almamasını soran bir gazeteciye, çadır kampları ziyaret etmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, burada devlet yetkilileriyle görüşüp bilgi alacağını, inanç temsilcileriyle, sivil toplum liderleri ve ruhani liderlerle de görüşüp Hatay'daki son durum hakkında bilgi alacağını belirtti.

Son günlerde Hatay'da yapılmak istenen ancak izin verilmeyen 'barış' mitinglerinin valilik tarafından yasaklanmasına veya izin verilmemesine de değinen Kılıçdaroğlu, yasaklara karşı olduklarını belirterek, bu konuyu da Hatay valisi ile görüşeceklerini, Hatay'a esas geliş sebeplerinin de bu olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Oslo süreci ile ilgili sorulara şöyle karşılık verdi: "O sorunun muhatabı Sayın Başbakan, görüşmeleri yapan ve sağlayan, mutabakat sözleşmesini imzalayan sayın başbakandır. Sayın başbakana bu konuda bir soru sorarsanız sanırım onun vereceği bir yanıt sanırım bizi de aydınlatır."

Gün içerisinde Anemon Otel'de Hataylı işadamları, dini temsilciler ve ruhani liderlerle bir toplantı yapacak olan Kılıçdaroğlu, ardından Merkeze bağlı Yeşilpınar beldesinde bir açılışa katıldıktan sonra karayoluyla Adana'ya gidecek. Kılıçdaroğlu, buradan da Ankara'ya gidecek.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet