Skip Navigation Links

1 Mayıs Coşkusu Yaşandı

1 Mayıs İşçi Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü.

Gündem   A+a-

15" align="top" src="/userfiles/image/1%20may%C4%B1ss%20b.jpg" alt="" />
 
 
1 Mayıs İşçi Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları ilk olarak Tayfur sökmen Bulvarı üzerinde Kesk’e bağlı sendikaların ve siyasi partilerin oluşturdukları kortej ile başladı. Atatürk Anıt alanına kadar düzenlenen yürüyüş kortejine CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Belediye Başkanı Yusuf Civelek STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da coşkuyla kutlandı. KESK üyeleri, 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Tayfur Sökmen bulvarında toplanarak Anıt Alanı’na kadar sloganlar atarak yürüdüler.
Anıt alanında bir araya gelen kalabalık topluluğa yönelik açıklamalarda bulunan 1 Mayıs Kutlama tertip komitesi başkanı Mustafa Ünsal AK Parti iktidarını eleştirdi. Mustafa Ünsal yaptığı açıklamanın devamında “Bugün tüm ülkede sesini dünyadaki sınıf kardeşleriyle birleştirmek için alanlarda olan, işgale, savaşa, işsizliğe ve sömürüye karşı barışı, kardeşliği savunan açlığı, yoksulluğu, sömürüyü savaşı, acı ve göz yaşlarını yenmek için mücadele eden milyonların, birleşik gücü AKP’nin kirli hesabını bozacaktır. Ülkemizde bugün çok basit önlemler alınmadığı için sadece bu ay içerisinde 57 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. İş kazalarında Türkiye’yi Avrupada birinci, dünyada üçüncü sıraya yükselttiler. Sonrada çıkıp Türkiye’nin ekonomisi hızla büyüyor diyorlar. Hangi büyümeden bahsediyorlar, gemicikler aldığınız çocuklarınızmı, yoksa doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi temel tüketim maddelerine zam üstüne zam yaparaksefalete ittiğiniz yoksul halk mı büyüyor.Meclisteki sandalye çokluğu ile el kaldırıp indirenler emek düşmanı onlarca yasayı çıkardılar 4+4+4 düzenlemesi ile eğitimi, sağlıkta dönüşüm politikaları ile sağlığı tamamen paralı hale getirdiler. Son yıllarda ülkemizdeki çevre koruma mücadelesi yaşamı koruma mücadelesi haline gelmiştir. Ülkemizin her yerinde yaşam hakkımıza açık saldırılar vardır. Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hakim kılınmak istendiği bir ülkede emeğin, emekçilerin haklarının tanınmadığı bir ülkede demokrasiden de insan hak ve özgürlüklerinden bahsedilemez. Haklar arasında yüzyıllardır süren kardeşliği engellemek isteyenlerin bizleri birbirimize düşürme yönündeki girişimlerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Atatürk Anıt alanı da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına CHP Hatay Milletvekili Mevlüd Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları yapılan konuşmaların ardından alana gelen yüzlerce kişi çalan müzik eşliğinde oynadılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet