Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehit Polis Cuma Mercimek Toprağa Verildi

Bingöl’ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması s

Gündem   A+a-

Şehit Polis Cuma Mercimek Toprağa Verildi

Bingöl’ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 polis memurundan Cuma Mercimek, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde toprağa verildi.

Büyük bir kalabalıkla son yolculuğuna uğurlanan Şehit Polis Cuma Mercimek'in cenaze törenine; Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanı sıra, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar ve Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile beraber askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar da eşlik ettiler.

Hain saldırıda şehit düşen Cuma Mercimek'in cenaze töreninde PKK terör örgütü lanetlendi. Büyük bir Türk bayrağı asılan baba ocağından alınan şehidin naaşı, daha sonra TOKİ Camisine götürüldü. Reyhanlı TOKİ Camiisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kümeevler Şehitliği'nde toprağa verildi.

İki ay önce görkemli bir düğünle evlenen polisin eşi Ayşe Mercimek ile annesi ve kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabutu görünce ağıtlar yaktı.

Şehit Polis Cuma Mercimek'in yakınlarını teselli eden Adalet Bakanı Ergin; "İnsanlıktan nasibini almayan bu unsurlar netice itibariyle arzu ettikleriyle buluşamayacaklardır. Milletimiz bu musibetin üstesinden gelmeye muktedirdir" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da, vatan sevgisinin imandan ileri geldiğini ifade ederek; "Şehit vermeyen milletler vatan sahibi olamazlar. Vatan sahibi olmayan insanlar hürriyet içinde dolaşma hakkını elde edemezler. İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde eder. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem Hak katında ve hem de halk yanında şahadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir" dedi.

Terörün er ya da geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, Türk Milleti'nin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkûm olduğunu dile getiren Türkoğlu; "Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil; terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu vahşilere, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş