Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkoğlu Hz Muhammed’e Hakaret İçeren Filmi Kınadı

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu Hatay'ın, Dörtyol İlçesi'ndeki İmam-Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Gündem   A+a-

Türkoğlu Hz Muhammed’e Hakaret İçeren Filmi Kınadı

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu Hatay'ın, Dörtyol İlçesi'ndeki İmam-Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Türkoğlu'nun İmam-Hatip Lisesi'ne gerçekleştirdiği ziyarete, AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Bilgehan Aksoy'un yanı sıra, Hatay İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun ve Memur-Sen Dörtyol Temsilcisi Mehmet Toksoy da eşlik ettiler.

Dörtyol'a temeli atılacak olan İmam-Hatip Lisesi binası ile ilgili İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Parlak'tan bilgi alan Türkoğlu, Dörtyol'un yakın zamanda 7,5 milyon TL tutarındaki 24 derslikli bir okula ve okulun hemen yanına da 200 kişilik bir erkek öğrenci yurduna kavuşacağının müjdesini verdi.

Dörtyol'un Ocaklı Mahallesi'nde 10 dönüm 313 metrekare hazine arazisi üzerine temeli atılacak olan yeni İmam-Hatip Lisesi binası için Kadastro'nun bölme işlemini tamamladığı ve okulun tapusunun da yakın zamanda çıkacağı hakkında bilgi veren İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Parlak, daha sonra Milli Emlak tarafından arazinin Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisinin gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye'de okullaşma oranında AK Parti Hükümeti ile bir devrim gerçekleştirildiğini ifade eden Türkoğlu; "Türkiye’de tüm Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı 350-354 bin civarındadır. Buna karşın AK Parti hükümetlerinin 10 yıllık iktidarı döneminde yaptığı derslik sayısı, bugün 182 bin civarıdır" dedi.

4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte ortaokul imam hatip bölümlerinin de açıldığını ifade eden Türkoğlu; “Dileyen Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatını seçmeli ders olarak görebilecek” dedi.

ABD'de gösterime girmesi ile Müslüman dünyasında infiale yol açan ve Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içerikli “Innocence of Muslims” adlı sinema filmi hakkında da sert konuşan Türkoğlu; “Rahmet peygamberi Hz. Muhammed (sav)’e küstahça hakaret eden bu sinema filmini telin ediyorum. Bu filmin sadece politik amaçlar peşinde olan cahil bir yönetmenin kendi düşüncelerini yansıttığı ve provakatif amaçlı olduğu aşikârdır” dedi. Milyonlarca Müslüman'ın inancına karşı yapılan bu hakaretin İslam'a açık bir saldırı anlamına geldiğini kaydeden Türkoğlu; “İnsanların kendi düş ve düşüncelerini özgürce ve barışçıl yollarla ifade etmesine saygı duyuyoruz. Ancak kutsalımıza saygısızlığı hiçbir şekilde kabul edemeyiz'' diye konuştu.

Filme tepki olarak birçok ülkede çıkan şiddet olaylarını da değerlendiren Türkoğlu; Tepkilerimizin insani ve İslamî referanslarla izah edilebilecek bir ayarı olmalıdır. Terör ve İslam kelimelerini yan yana getirmeye çalışanların iddialarını boşa çıkarmanın yolu, Müslüman kardeşlerimizin İslam’ın ruhuna uygun bir sağduyuyu ortaya koymalarından geçer” dedi.

Hz Muhammed (sav)’e hakaret içerikli önce Danimarka’da yayınlanan karikatürün ve en son da ABD’de gösterime girecek olan filmin son din İslam'ın, son kitap Kur'an'ın ve son Peygamber Hz.Muhammed'in (sas) yüceliğine en küçük bir halel getiremeyeceğinin altını çizen Türkoğlu: “Kutsalları tahkir eden hiçbir eylem ve söylem vicdanlarda meşruiyet zemini bulamaz” dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş