Skip Navigation Links

Sağlık-Sen Sorunlarını Matkap'a Anlattı

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ı ziyaret ederek Sağlık çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Gündem   A+a-

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ı ziyaret ederek Sağlık çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Ziyarette Tüm Sağlık-Sen Genel Sekreteri Yüksel Kılıç Ankara İl Başkan Yardımcısı Fevziye Cansever ve Ahmet Gençaslan hazır bulundu.

Erözgün ziyarette, Sağlık çalışanlarının sağlık sisteminin kötü yönetiminden doğan sıkıntılardan ve Çok uluslu tekelci sermayenin sağlık sistemine yaptığı müdahaleden rahatsız olduklarını belirtti.

Terör ülkemizde tüm gündemleri geride bırakarak ülkemizin en önemli sorunu haline gelmeye devam ettiği için Emekçilerin ve ekonomik sorunların ülke gündeminde arka planda kaldığını vurgulayan Erözgün, “Terör maalesef ülkemizde doğru okunmadığı ve dezenformasyona uğratıldığı için her geçen gün şiddetini giderek artırmaktadır. Terörü doğru okuyabilmek için terör masasında oturan terör baronlarının hangi ülke baronları olduklarına doğru bakmak gerekmektedir.”Dedi

Okay Erözgün, CHP den sağlık çalışanlarının taleplerini gündeme taşıyarak sözlerine şöyle devam etti.Sağlık Çalışanları üzerinde siyasi iktidarın Sağlıkta Dönüşüm Programını halka şirin göstermek için çalışanların halka şikâyet edilmesi üzerine artan Şiddet olaylarının önlenmesini.

Özellikle siyasi iktidarın yönlendirmesiyle sağlık çalışanları arasında çok az bir grubun aldığı yüksek maaş sanki bütün çalışanların aldığı maaş gibi kamuoyuna açıklanarak sağlık çalışanlarının en iyi maaşı aldığı gibi doğru olmayan bir bilgi kirliliği oluşturulduğu, oysa imamların bile sağlık çalışanlarından daha yüksek maaş aldığı bu yanlış bilgilendirmelerin engellenmesi için kamuoyu oluşturulmasını.

Sağlık çalışanları arasında Döner Sermaye adaletsizliği her yeni düzenlemeyle artmaktadır. Hekim dışı personel ikinci üçüncü sınıf muamelesine tabi tutulmaktadır.

Hekimlerle hekim dışı personel işçi patron şekline dönüştürülerek adeta sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi için zemin hazırlanmaktadır. Bunun durdurulmasını, 4/B statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerine kadro verilmesi olumlu olmakla birlikte halen 4/B statüsünde personel istihdamı yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu çerçevede, 4/B’ li personel istihdamının durdurulmasını, Vekil Ebe ve Hemşirelere kadro verilirken yıl şartı konularak bir çok vekil ebe ve hemşire mağdur olmuştur. Birçoğu da Aile Sağlığı elemanı olarak sözleşme imzaladığı için kadro verilmemiştir. Kadro verilmesi esnasında bir çok vekil ebe ve hemşire göreve başlatılmıştır yıl şartına takıldığı için halen kadrosuz olarak çalıştırılmaktadır. Tüm Vekil Ebelere ve aile sağlığı elemanlarına kadro verilmesinin sağlanmasını, 4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesini, Ana Muhalefet Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisinden bu konularda T.B.M.M. de çalışma yürütülmesini Tüm Sağlık-Sen olarak talep ediyoruz diyerek sağlık çalışanlarının talep ve isteklerine ait dosyayı takdim etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Tüm Sağlık-Sen’in dosya halinde sunduğu talepler dosyası üzerine gerekli notları aldığını belirterek ilgili arkadaşlarımla da dosyayı değerlendirerek bu konularda gerekli Meclis Çalışmalarının yapılmasını planlayacaklarını ve hassasiyetle takip edeceklerini belirtti.

Matkap, CHP yeni yönetim döneminde sivil toplum örgütleri ile sürekli bir araya gelerek ülke sorunlarına birlikte çözüm üretmeye gayret edecektir. Benim sorumluluğum altında yürütülecek bu çalışmalarla önemli işler başaracağımıza inanıyorum. Her kesimden ve her görüşten Sivil toplum örgütleri bu çalışmalarımızla bizzat bu çalışmalara sunacakları katkı ile yönetime katılmış olacaklar bu konuda sizlerle sık sık bir araya geleceğiz bu ülke hepimizin birlikte sahip çıkacağız dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet