Skip Navigation Links

Çocukları Şiddetten Uzaklaştırma Projesi

“Öğrenciler arasında işbirliği ve uzlaşma ilkeleri” isimli hayat boyu öğrenme Comenius Bölgesel Ortaklık projesinin beşinci toplantısı 10-

Gündem   A+a-

“Öğrenciler arasında işbirliği ve uzlaşma ilkeleri” isimli hayat boyu öğrenme Comenius Bölgesel Ortaklık projesinin beşinci toplantısı 10-15 Eylül arasında İskenderun’da yapılıyor. Bu çerçevede İskenderun’da bulunan 11 kişilik Romanyalı heyet, dün İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, proje hakkında basına bilgi verdiler.

Projenin amacını şiddet görmüş çocukların topluma kazandırılması ve şiddeti engellemek olduğunu söyleyen Türkiye Proje Koordinatörü Suçıkağı Paşa Karaca İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Hanefi Zorba, bu projenin Türkiye ayağında İskenderun’da bulunan Suçıkağı Paşa Karaca İlköğretim Okulu ve Yahya Bayatlı İlköğretim okulu olduğunu kaydetti. Zorba, “Bu projesinin Feuerstein’in 1. dünya savaşından sonra Almanya’daki kaliam sonrasında şiddet gören çocuklar üzerinde uyguladığı metod başarı gösterdi” dedi. Romanya Proje Koordinatörü Inspectoratul Scolar al Judetului Brasov İlköğretim Müfettişi Mihaela Zugravu’da bu proje hakkında bilgi vererek, “Günümüz dünyasında yaşanan şiddetin önüne geçebilmek için ilköğretim okulu öğrencilerini eğitmekle mümkün olacaktır. Bizde ‘Feuerstein’ metodu ile okullarımızda çocuklarımıza uygulamalı eğitim veriliyor. Bu proje açık olduğundan Türkiye’yi seçtik. 1 yıllık geçen zaman farkında öğrencilerimizde büyük değişiklikler de fark ettik” dedi.

Feuerstein Psikoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Otilia Todor da, “50 ülkenin tamamında uygulanan ve tanına Feuerstein metodu Avrupa’da bazı ülkeler ve ABD’de zorunlu bir eğitim metodudur. Bu metod Hitlerin Yahudilere uyguladığı soykırım sonrası çocukların topluma kazandırılmasında kullanıldı ve başarılı olundu” diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet