Skip Navigation Links

Köy okulunda eğitim sıkıntılı

İskenderun’a bağlı Nergizlik Köyü sakinleri, Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’nda verilen “eğitimin kalitesizliğinden, öğretmenlerin

Gündem   A+a-

Köy okulunda eğitim sıkıntı

İskenderun’a bağlı Nergizlik Köyü sakinleri, Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’nda verilen “eğitimin kalitesizliğinden, öğretmenlerin yetersizliğinden” yakınıyor. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seslerini duymasını ve gereken önlemi almasını isteyen veliler, çocuklarını geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlamanın gayretinde olduklarını ifade ettiler.

İlköğretim eğitimini tamamlayan öğrencilerin düşük notlarla okuldan mezun olması nedeniyle çocuklarını liseye kayıt yaptırmada da çeşitli güçlükleri yaşadıklarına dikkat çeken veliler, okulda ilk üç sıralamasında olan öğrencilerin dahi yedekten okul kayıtlarının çok uzun mücadeleler sonucunda yapıldığını anlattılar.

Bir öğrenci velisi sekizinci sınıftan mezun olan kızını liseye kayıt yaptırırken çektiği güçlüklerden yılarak Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu idarecileriyle tartıştı. Öfkeli veli kızını liseye kayıt yaptıramayınca öfkeli bir şekilde okula giderek “siz burada nasıl eğitim veriyorsunuz. Çocuklarımızın notları düşük. Çocuklarımızı liselere kayıt yaptıramıyoruz. Neden iyi bir eğitim vermiyorsunuz” dediği öne sürüldü. Bazı veliler ise; “kula Milli Eğitim Müdürlüğü bilgisayarlar gönderdi. Bilgisayarlar nerede dediğimizde bize bozuk diyorlar. Çocuklarımızı boş derslerde bir sınıfa toplayıp film izlettiriyorlar. Verilen eğitim yetersiz olunca eğitim kalitesizleşiyor. Üçüncü sınıfa giden bazı çocuklarımız okuma yazmayı sökmekte güçlük çekiyor.” diye dert yandı.

Veliler, verilen “eğitimin kalitesiz” olması nedeniyle Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’nun İskenderun’daki okullar içerisinde eğitim başarı sıralamasında sonuncu olduğunu öne süren bir grup veli, “verilen eğitimin kalitesizliğini bu sonuç pekiştiriyor” diye eleştiride bulundu.

Çocuklarının geleceğe iyi bir eğitim alarak donanımlı bir şekilde hazırlanmasını isteyen velilerden bir grup veli, sıkıntılarını okul idarecilerine bildirerek konuyu milli eğitime taşımaya hazırlandıklarını idarecilerin ise “şikâyetleriniz işe yaramaz” diyerek velileri engelleme yoluna gittiklerini öne sürdüler.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet