Skip Navigation Links

“Türkiye Beynelmilel Güçlerin Hedefinde Bir Ülkedir”

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay’ın Erzin İlçesi’nin Başlamış Köyü sakinleri ile bir araya geldi.

Gündem   A+a-

Türkoğlu: “Türkiye Beynelmilel Güçlerin Hedefinde Bir Ülkedir”

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay’ın Erzin İlçesi’nin Başlamış Köyü sakinleri ile bir araya geldi.

Erzin’in köylerini karış karış gezen Türkoğlu’nu, Başlamış’da köy muhtarı Orhan Çağıran ile köy sakinleri karşıladı. Türkoğlu’nun Başlamış Köyü ziyaretine; AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Hatay İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Uzun ile Salih Gökakın ve çok sayıda partili katıldı.

Türkoğlu’nun Başlamış Köyü’ne gerçekleştirdiği ziyaretin gündem konuları; Hatay’ın büyükşehir olması, Demir-çelik hisseleri ve PKK sorunu idi.

14 ilin büyükşehir kapsamına alınacağını dile getiren Türkoğlu, Hatay’ın da bu illerden biri olduğunu söyledi. Hatay’ın büyükşehir olması ile köylerin kalkacağını ve mahallelere dönüşeceğini ifade eden Türkoğlu, orman vasfında olan dağ köylerinin statüsünün sabit kalacağını belirtti. Başlamış Köyü sakinlerinin gelecek mahalli seçimlerde hem büyükşehir belediye başkanını ve meclis üyelerini hem de Erzin İlçe Belediye Başkanı’nı belirleyeceğinin altını çizdi. Hatay’da Arsuz’un muhtemel ilçelerden biri olacağını ifade eden Türkoğlu, Harbiye’nin de Defne olarak adının değiştirilip Hatay’da Harbiye ve Payas ile beraber yeni ilçelerin ihdas edileceğini belirtti. 14 ilin büyükşehir olması ile alakalı taslak çalışmanın İçişleri Bakanlığı’nda bittiğini belirten Türkoğlu: “Bu taslak inşallah ekim ayında TBMM İçişleri komisyonuna gelecek. Teklif, komisyonda kabul edilirse, genel kurula getirilip ekim ayının sonuna kadar mecliste oylanacak. AK Parti ve MHP erken seçim noktasında mutabakata vardılar. Seçim takvimi için 27 Ekim 2013 tarihi telaffuz edilmektedir. Dolayısıyla büyükşehir ile ilgili TBMM’de yürütülecek çalışmaların seçim zamanına kadar bitmesi elzemdir” dedi.

Hatay’ın büyükşehir olması ile kentsel dönüşüm projelerinde bir bütünlüğün yakalanacağını, alt yapıda ve imar planlarında birleşik düzende hareket edileceğini dile getiren Türkoğlu; “

Kentsel dönüşüm projelerini imar ile birlikte büyük bir tasarım olarak düşünmek lazım. Büyükşehir projesi ile büyük ana arterlerin bulvarları, yeşil alanları, rekreasyon alanları, nerede konut olacağı ve nerede 1/25 binlere uygun şekilde sanayi tesislerinin kurulacağı, nerede turizm tesislerinin kurulacağı, bir bütünlük içinde sistematize edilmektedir” dedi.

Türkiye genelinde 11 bin hissedarın merakla beklediği Demir-Çelik hisseleri ile ilgili vatandaşın sorusuna da cevap veren Türkoğlu; “Biz bu hususta Özelleştirme İdaresi, Demir-Çelik Genel Müdürü, Demir-Çelik Vakfı, Çelik-İş Sendikası, OYAK Yönetimi ve hissedarlar ile uzun soluklu bir istişare yürüttük. Son kertede Demir-Çelik Vakfı, Sermaye Piyasası Kurulu’na bir başvuru yaptı. Demir-Çelik’in özvarlıklarının tespiti için SPK tarafından şu an bir ekip kuruldu. Ayrıca bu tespit çalışmalarında özel bir şirketten de destek alınacak. Yılbaşına kadar 11 bin hissedarın merakla beklediği bu tespit çalışmalarının nihayet bulacağını söyleyebilirim” dedi.

Son dönemlerde PKK’nın artan şiddet eylemlerine de değinen Türkoğlu, PKK sorununun çok yönlü taraflarının olduğunu dile getirerek, sadece Türkiye içinde cereyan eden müstakil bir mesele olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizdi. PKK’nın küresel bazı şer güçlerinin taşeronluğunu yaptığını belirten Türkoğlu; “Türkiye beynelmilel güçlerin de hedefinde bir ülkedir. Tarih boyunca başımıza musallat olmuş iç ve dış düşmanlar var. Bu taşeron örgüte lojistik, fiziki ve istihbari destek sağlayan unsurları gözden kaçırmamak lazım. Son dönemlerde yakalanan teröristlerin bir kısmı Suriye uyrukludur. Suriye’den terörist gelecek ve beni hanemden edecek, bunlar yenilir yutulur şeyler değil. Bu meselenin arka planında İran ve Suriye var” dedi.

Terör sorununun siyasi mülahaza haline getirilmesini gaflet ve dalalet olarak niteleyen Türkoğlu; “Biz kendi saflarımızı sıkı tutmalıyız. Birimizin ayağına çakıl taşı değse, burnu kanasa; öbürümüz yarasını sarmak, onu korumak ve kollamak için mücadele etmelidir. Bizi Çanakkale’de kurtaran ruh, buydu. Bizi İstiklal harbinde zafere götüren ruh, yine buydu. Bizden terör belasını def edecek olan ruh da, bu ruh olacaktır” dedi.

PKK sorununda herkesin üzerine düşeni yapması ve nemelazımcılıktan uzak durulması gerektiğine dikkatleri çeken Türkoğlu; “Biz tarihte ne zaman otağ-ı hümayuna kurulduk, savaşları işte o zaman kaybetmeye başladık. İdareci detaylara hâkim olmalı ve hareket halinde bulunmalıdır. Detaylara hâkim olan ve unsurları tek tek bilen, bütüne hâkim olur. Dörtyol Belediye Başkanlığı döneminde dağda yangın olur, 100 kişiyi alır dağa çıkardım. Şehidim dağda kalır, 100 kişiyle şehidimi almaya çıkardım. Dağda terörist varsa, bende dağda varım. Gitmediğin yer, senin değildir. Biz 780 bin kilometrekare vatan toprağından bir çakıl taşı bile vermeyiz ve biz otağı dağa kurmaktan da çekinmeyiz” dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet