Skip Navigation Links

Hassalı İşadamları Birarada

Hassa Kaymakamlığı başkanlığında Hassa’da faaliyet gösteren iş adamları ile geleneksel aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi

Gündem   A+a-

Ağustos Ayı İşamları Toplantısı

Hassa Kaymakamlığı başkanlığında Hassa’da faaliyet gösteren iş adamları ile geleneksel aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi

Hassa İş Adamları Derneği’nin organizasyonunda Akbez Gülpınar Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya,Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU, Akbez Belediye Başkanı Abdurahman Demirel ,Söğüt Belediye Başkanı Recep Tufan ,Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu,İl genel meclis Üyleri Dr.Mehmet Yunus ve Ahmet Çinçin, Hassa İşadamları Dernek Başkanı Av. Halil Zehir, ve iş adamları katıldı.

Eylül ayı toplantısında;

Hassa’nın tarım sektöründeki ticari faaliyetleri ve ekonomik yapısı masaya yatırıldı. Sorunları ve çözüm yolları, tartışmaya açıldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş ÖZGÜRSOY,T.C Ziraat Bankası yetkilileri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri iş adamlarını hibe destekleri hakkında bilgilendirdiler.

Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU, yaptığı konuşmada; “Her ay gerçekleştirdiğimiz sohbet toplantılarında büyük mesafeler elde ettik.Bir araya gelme kültürümüz genişledi. Önemli kararlar aldık. Dedi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, “ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’yı, ilçemize davet ettik.Arkadaşlar sizler için,Hassamız için, ilçemizin gelişmesi için davetimize icap edip geldiler.Bizler de biraz gayret edip,imkanlarımızı, arkadaşların sundukları fırsatlarla bir araya getirmek suretiyle ilçemizin gelişmesine katkı sağlamalıyız.Ticari sektörümüzü geliştirmeliyiz. Devletimizin desteği,sizlerin isteği ve gayretinizin adı ; bölgemize ilçemizin gelişmesidir .dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş ÖZGÜRSOY yaptığı sunumda;

TKDK’nın 24 Ağustos 2012 tarihinde yayınladığı yeni proje başvuru çağrısına başvuruların 01 Ekim 2012 tarihinde başlayacağını ve başvuru son teslim tarihi olan 24 Ekim 2012 tarihine kadar devam edeceğini belirten Hatay İl Koordinatörü Özgürsoy. Hassalı işadamlarından Hassada yatırım ve istihdamı artıracak, ilçeye katma değer yaratan AB standartlarında yatırım sağlayacak projeler beklediklerini bunun için her türlü bilgi ve teknik desteği sağlayacaklarını ifade etti. Hatay’da yapılacak olan arıcılık ve bal işleme paketleme, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretilmesi işlenmesi ve pazarlanması, çiçekçilik, Hatay’a özgü 62 çeşit tarım ve gıda ürünü, 25 değişik alanda el sanatları, kültür balıkçılığı, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması ve kırsal turizm olarak onlarca değişik alandaki yatırımlara Kurum olarak % 50 karşılıksız hibe desteği sağladıklarını belirten Özgürsoy tüm Hatay’dan olduğu gibi Hassa ilçemizden de çok sayıda proje bekliyoruz dedi.

Ziraat Bankası Hassa Şubesi yetkililerinin Finansal leasing konularında ve İlçe Tarım Müdürü’nün tarımsal destekleme ve projeler konulu sunumlarının ardından toplantı, sona erdi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet