Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Üzüm Festivali'nde Halk Coştu

Hatay İli Hassa İlçesi Ardıçlı Belediyesi Geleneksel 5. Üzüm Festivali’nde, Ardıçlı Halkı Sanatçı Murat Başaran’la coştu.

Gündem   A+a-

Ardıçlı Halkı Sanatçı Murat Başaranla Coştu

Hatay İli Hassa İlçesi Ardıçlı Belediyesi Geleneksel 5. Üzüm Festivali’nde, Ardıçlı Halkı Sanatçı Murat Başaran’la coştu.

Sünnet programıyla başlatılan Üzüm Festivali, belde ve çevre köylerden gelen vatandaşların yoğun katılımıyla şenlik havasında geçti.

İki uzman doktorun görev aldığı Sünnet etkinliği dualarla ve Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu’nun kirveliğinde başlatıldı. Hassa genelindeki 50 çocuk sünnet edilerek ,erkekliğe ilk adımını atmış oldular.

Sonrasında sosyal sorumluluk kapsamında çerçevesinde gerçekleştirilen ve130 kaskın dağıtıldığı Motorsiklet kortej yürüyüşü; etkinliğe farklı bir boyut kazandırdı. Ardıçlı –Aktepe Beldesi arasında yapılan kortejde Belediye Başkanı bizzat en önde seyir ederek , sürücülerinin her hangi bir kazaya neden olmalarının önüne geçmiş oldu. Bu Kortejle motorsiklet kullanıcıların trafikteki yanlış imajları silinmeye çalışıldı.Sürücülerin kask taktığı ve arkada oturanlarında Türk bayrağını dalgalandırdığı kortej vatandaşlarımız tarafından büyük alkış aldı.

İkindi sonrası Hacılar Köyü’nde uçurtma şenliği yapıldı.Uçurtma şenliğine Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU’ da çocukları ile beraber katıldılar.Vatandaşlar doyasıya uçurtma uçurarak ,çocukluklarını yaşamış oldular.

Akşamdan sonra Ardıçlı Pazar yerinde yapılan konserde önce yerel sanatılar sahne aldı.Beş bin kişinin alanı doldurduğu Murat Başaran Konseri Ardıçlı halkına unutulmayacak dakikalar yaşattı.Askerlik özlemini konu alan “Gülümse Anne “şarkısı çalındığında alanı dolduran 5 kişinin hep bir ağızdan şarkıya eşlik etmeleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu Konserde yapığı konuşmada;

“Geleneksel hale getirdiğimiz Ardıçlı Belediyesi Üzüm Festivalinde” bir çok etkinliğe imza attık.Bu yıl da, dahil olmak üzere toplam; 200 evladımızı sünnet ettirdik.Motorsiklet sürücü Genç kardeşlerimize kask dağıtarak onlara sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde onları bilinçlendirmeyi amaçladık.Trafikteki kötü imajlarını silmeye çalıştık.Uçurtma şenliği ile çocukluk hallerimizi yeniden yaşadık.Böyle büyük ve muhteşem bir konserle de sizlerin eğlenmeyi hak ettiğinizi düşündük ve işte gerçekleştirdik.” Dedi.

Başkan Köroğlu icraatlarının, seçim öncesi geliştirmiş oldukları “Söz Verdiğimiz Gibi” sloganıyla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
ayfer çal benli 7 Eylül 2012 Cuma
böyle bi motora binen ilk bld. bşk. olmalı...
son gelişmeler
öne çıkanlar