Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Öğrencilere Gazetecilik mesleği anlatıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Haberciliği Bölümü'nde okuyan öğrenciler, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'ni ziyaret ederek, burada

Medya   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Haberciliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret ederek, burada basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

İGC Basın Merkezini dolaşarak, hakkında bilgiler alan öğrenciler, daha sonra İGC Basın Merkezi Toplanma Salonunda basın mensupları ile bir süre sohbet etti.
Soru cevap şeklinde geçen toplantıda kısa bir konuşma yapan İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şehmus Aslan, “İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi Türkiye’de örnek alınacak yerlerden bir tanesidir. Burası özgürce tüm sivil toplum kuruluşlarının gelip düşüncelerini, fikirlerini yansıtarak toplantı yaptığı bir yer. Bize gelince, İGC Basın Merkezi’ne kuruluşundan bu yana yaklaşık 6 yıl önce taşındık. Sizlere kapımız her zaman açık. İstediğiniz zaman buraya gelip bizlerle konuşabilirsiniz. Sizlere biraz İskenderun basınından söz etmek istiyorum. İskenderun, 10 tane günlük ve 15 tane haftalık gazete, üç haber portalı, iki televizyon ve bir tane radyosu ile Anadolu basının en fazla yer aldığı bir ilçedir. Burada görmüş olduğunuz birçok arkadaşımız yaygın medyada çalışan insanlardır. Bildiğiniz gibi yaygın medyada çalışmak, önce yerel medyanın mutfağından geçer. Eğer ki yaygın medyada çalışmak gibi bir hayaliniz var ise, önce yerel medyada çalışıp pişmeniz gerekir. Bu yüzden aklınıza takılan her ne varsa sormaktan çekinmeyin” dedi.
MKÜ Meslek Yüksek Okulu İnternet Haberciliği Öğretim Görevlisi Ebru Güngör ise, İGC Basın Merkezi’ni ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizlerle burada birlikte olmak çok mutluluk verici. Yazılı, işitsel, görsel, elektronik alanların tümünü kapsayan gazetecilik mesleğinin geleneklerini her şekilde yansıtan İGC’de olmaktan ve bizleri kabul etmenizden dolayı teşekkür ediyoruz. Buraya hem İGC basın merkezini ziyarete hem de gazetecilik mesleği hakkında bilgiler almaya geldik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından her biri kendi dalında uzman olan gazeteciler tarafından gazetecilik, televizyon, internet haberciliği ve ajans muhabirliği hakkında bilgiler verildi.
Öğrencilere kısaca kendisinden bahsederek gazetecilik hakkında kısaca bilgiler veren Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ufuk Aktuğ, “1987 yılında Milliyet Gazetesinde gazetecilik yaşamıma başladım. Daha sonra Milliyet’in Hürriyetle birleşmesi üzerine Doğan haber Ajansı’nda muhabirlik yapmaya başladım ve hala da bu görevimi sürdürüyorum. Türkiye’de sadece İskenderun’da Milliyet temsilciliği vardı. Bugün ise internet haberciliği çok geliştiği için, artık en iyi yapılan haber dışında haberi en hızlı servis eden kişi başarılı oluyor” diyerek bilgiler verdi.
Daha sonra konuşma yapan Mega TV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Soylu ise, televizyon’un gazeteden çok farklı olduğunu belirterek, “İşe TV olarak bakacak olursak, görsel medya adı üstünde anında sunmuş olduğu görüntü seçeneği ile gazetelerden bir nebze de olsa ayrılıyor. Televizyon görsel medyaya bilgi veren bir kurumdur. Haberler nasıl görsel medyaya aktarılıyor hemen anlatayım. Kameraman arkadaşımız haberi çekip görüntüleri yüklüyor. Daha sonra perfore dediğimiz seslendirme iş bittikten sonra montaja gönderilip akşam haberlerine sunuluyor” şeklinde anlattı.
Ajans Muhabirliğinin günümüzde çok zorlu bir branş olduğunu dile getiren İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ahmet Seher ise, “Ajans Muhabiri gazetecilik veya diğer dallardan daha farklı bir branştır. Elimizde bulunan Polis telsiziyle gün boyunca gelen ihbarları değerlendirip polislerle birlikte olay yerine gidip haberi çekiyoruz. Hayatımızın o anda hiçbir anlamı kalmıyor. Sadece orada ki habere odaklanıyoruz ve haberi çekmek için çaba harcıyoruz. Bunun için gece gündüz mesai bile yapıyoruz” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş