Skip Navigation Links

Pazarların 1 gün açılması fiyatları 3'e katlıyor

Mehmet Güzelmansur, semt pazarlarına sadece bir gün izin verilmesinin fiyatların 2-3 katına çıkmasına neden olduğunu söyledi.

Pazarların 1 gün açılması fiyatları 3'e katlıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay, Defne, Sümerler semt pazarında esnafı ve vatandaşı dinleyen CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, semt pazarlarına sadece bir gün izin verilmesinin fiyatların 2-3 katına çıkmasına neden olduğunu söyledi. Güzelmansur şu açıklamalarda bulundu:
 
 
 
"Semt pazarlarına 1 gün izin verilmesi, fiyatların 2-3 katına çıkmasına neden oluyor. Pazarların kapalı olduğu günlerde, halde 2 lira olan domates fiyatı, bugün halde 5 liraya çıktı, salatalık ve diğer ürünler de aynı şekilde. Bu durum pazarcı esnafı ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor. Vatandaş pazarcı esnafının fırsatçılık yaptığını zannediyor. 20 yıldır pazarcılık yapan esnaf, bugün artan fiyatlar nedeniyle müşterilerine mahcup olmamak için tezgahlarını açmama kararı aldı."
 
 
 
SEBZE MEYVE HAFTANIN 6 GÜNÜ UCUZ, 1 GÜN PAHALI OLMAZ
 
 
 
Semt pazarlarının açık olmasına izin verilen Cumartesi günü halde fiyatların 2 katına çıktığına pazara geldiğinde de 3 misline ulaştığına dikkat çeken Güzelmansur "Bu artışların tek nedeni yanlış bir kararla pazarların sadece bir gün açık olmasına izin veren uygulamadır. Semt pazarları normal günlerdeki gibi çalışmalı. Böylece hem satılmadığı için sebze-meyvenin çöpe atılmasının, hem pazarcı esnafının gelirsiz kalmasının hem de vatandaşın evine sebze-meyve alamamasının önüne geçilmiş olur" dedi.
Pazarların 1 gün açılması fiyatları 3'e katlıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet