Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Nazım Hikmet'e vatandaşlık

Barışa katkı sağlayacaksa Türkiye dünyanın birçok bölgesine asker göndermiştir.Türkiye barıştan yana samimiyetini ispat etmiştir. Türkiye buna hayır d

Medya   A+a-

Nazım Hikmet'e vatandaşlık

 DHA

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek bir Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını bildirdi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Nazım Hikmet’in Türk vatandaşlığından çıkarılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı’nın ortadan kaldırılması için yeni bir Bakanlar Kurulu’nun imzaya açıldığını bildirdi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da saat 12.20'de başlayan toplantı, 4 saat 40 dakika sürdü.Toplantı sonrası Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açıklama yaptı.

-İSRAİL'İN GAZZE OPERASYONU-

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği operasyon sonucunda çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Çiçek, Türkiye'nin bu soruna iki nedenle ilgi duyduğunu belirtti.

Çiçek, şunları söyledi;

"Birincisi insani açıdan bu konuyla ilgileniyoruz.Orada bir insanlık dramı yaşanıyor.İçler acısı bir durum var.İkincisi ise, biz bir bölge ülkesiyiz.Bölgede meydana gelen her olumsuz gelişme bölge istikrarını olumsuz katkı vermektedir.Bölgedeki tüm ülkelerle ilişkilerini iyi şekilde sürdüren Türkiye, Gazze'de yaşanan insanlık dramının sonu erdirilmesi için sorumluluk duygusu içinde hareket ediyor.Kara harekatı krizi daha da genişletmiştir.Türkiye yoğun diplomatik temaslarını sürdürmektedir.Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı düzeyinde gerekli temaslar yapılmaktadır.Bölgeye 15 tane ambulans ve 10 TIR gıda gönderdik.

Yaralanan Filistinlilerin tedavilerinin Türkiye'de yapılması için uğraşıyoruz.Ambulans uçaklar hazır beklemektedir.Türkiye bu yardımları sadece Filistinlilere değil, Irak vatandaşlarına da bu tür yardımları sunmaktadır. Hükümet olarak konuyu TBMM'nin gündemine getireceğiz.

-NAZIM HİKMET'İN VATANDAŞLIĞI-

Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığına geri alınması için hazırlanan kararın Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını ifade eden Çiçek, "Doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz..Mezarının Türkiye'ye getirilmesi konusu zaman zaman tartışılıyor.Gelmesinde fayda var mıdır yok mudur veya ailesi ne der?Bu tek başına hükümetin vereceği karar değil.Gelmesinde de bizim yönümüzden bir sakınca yoktur.Biz olaya olumlu bakarız."dedi.

-AB SÜRECİ-

Bakanlar Kurulu'nda AB sürecinin de ele alındığını ifade eden Çiçek,"AB konusu ile ilgili Sayın Babacan bilgi sunumunda bulundu.Önümüzdeki toplantıda, AB sürecinin 2009 yılında en iyi şekilde değerlendirilmesi için neler yapabileceğimizi konuşacağız"dedi.

-İSRAİL İLE TEMAS-


Bir gazetecinin, "İsrail ile temas kurulmadı.İsrail ile temas kurmadan nasıl sorunu çözmeyi planlıyor Türkiye?" sorusu üzerine Bakan Çiçek,"Şu an Gazze'de bir insanı dram yaşanıyor.Herkes ateşkesin sağlanması ve insanı yardımların ulaştırılması konusuna eğilmelidir.Bu iki konu çok acil.Gazze bölgesi abluka altında.Etrafı kuşatılmış bir açık hava hapishanesi gibi.İnsani yardımların süratle gönderilmesi lazım.Bunlar yapıldıktan sonra oturulur, konuşuyur.Ancak acil olarak ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaşması gerekir.Türkiye'nin yapmak istediği de budur.

-TÜRK ASKERİNİN GÖNDERİLMESİ-


Bakan Çiçek, "Gazze'ye barış gücü projesi ortaya çıkarsa Türkiye asker gönderir mi?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

"Barışa katkı sağlayacaksa Türkiye dünyanın birçok bölgesine asker göndermiştir.Türkiye barıştan yana samimiyetini ispat etmiştir. Türkiye buna hayır demez.Türkiye'de orantısız güç kullanıldığı zaman birçok kuruluş devreye giriyor.Orada günahsız bir çok insan ölüyor...Bütün dünyanın bu konuya ilgi gösterip, acil olarak bu durumun ortadan kalkması lazım.Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz."
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar