Skip Navigation Links

Korsan yazılıma kesilen kabarık fatura

Lisanslı yazılım kullanımının genele yayılması için yoğun çalışmalar yürüten BSA Türkiye Katılımcıları'nın 2008 yılında ele geçirdiği korsan yazılımın

Yerel   A+a-

 

Lisanslı yazılım kullanımının genele yayılması için yoğun çalışmalar yürüten Business Software Alliance (BSA) Türkiye Katılımcıları,  2008 yılında gerekleştirdiği 494 adet adli ve hukuki işlem sonucunda, 2 milyon 970 bin TL (1.928.200 USD) değerinde korsan yazılım ele geçirdi. 2008 yılında mühendislik ve üretim sektörleri korsan yazılımın yaygın olarak kullanıldığı alanlar olarak öne çıkarken, İstanbul yine korsan yazılımın merkezi olma konumunu korudu.

Türkiye, bir gün içinde birden fazla adli ve hukuki işlem gerçekleştirilmesi nedeniyle diğer ülkeler arasında öne çıkarken, kullanılan ürünün değerinin 3 katına denk gelen para cezaları sonucu tahsiledilen tazminat tutarında da Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin %5'ini oluşturdu.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika genelinde 2008 yılında korsan yazılımın iş dünyasına maliyeti 23 milyon USD oldu. Bu miktarın 8 milyon USD'ı tazminat olarak BSA Katılımcılarına ödenirken, 15 milyon USD değerinde korsan yazılım da lisanslı yazılıma dönüştürüldü. Aynı dönemde EMEA bölgesinde ayda ortalama 460 olmak üzere yılda gelen toplam 5.546 ihbarı değerlendiren BSA katılımcıları, 3000 firma aleyhine hukuki işlem başlattı.

:: BSA'nın bu başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

http://shiftdelete.net

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet