Skip Navigation Links

Türk Telekom eğitimi 'AKORD' edecek

Türk Telekom ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı, AKORD adını verdikleri projeyle uzaktan eğitimi ülkenin dört bir yanına taşımayı planlıyor.

Yerel   A+a-

 

Vitamin adlı ürünüyle tanınan Türk Telekom bünyesindeki Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri ile Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi (YEGAM), Türkiye’de eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefleyen bir çalışma başlatıyor. Bu çalışmada veliler ve öğrenciler, internet üzerinden gerçekleştirilecek tanısal sınavlarla, öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programları kazanımlarına ulaşma seviyelerini detaylı olarak görebilecekler.
 


Eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefleyen imzalar Dr.Paul Doany ve Enver Yücel tarafından atıldı.

Vitamin tarafından sunulacak bu sınavları tamamlayan öğrenciler, YEGAM'ın geliştirdiği "Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek Sistemi – AKORD" ile hangi konu ve kavramlarda gelişime ihtiyaçları olduğunu, hangi konulara hangi sırayla çalışmaları gerektiğini kendilerine özel olarak oluşturulacak Tanı ve İyileştirme Raporları ile anında öğrenebilecekler.

İmzalar 5 Yıl İçin Atıldı

Düzenlenen basın toplantısıyla işbirliğiyle ilgili 5 yıllık dönemi kapsayan sözleşme imzalandı. Toplantıya Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı - BUEV Kurucu Başkanı Enver Yücel, Sebit A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eti ve YEGAM - Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Mehmet Büge katıldı. Sorularımızı yanıtlayan Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti, anlaşmanın 5 yıllık dönem için geçerli olduğunu, 4.sınıftan başlayarak üniversite öncesine kadar tüm öğrencileri kapsadığını belirtti. Eti, anlaşma öncesindeki Vitamin kullanan öğrenci ve öğretmen sayısının 400 bini bulduğunun da altını çizdi.

Projenin Getirileri

İşbirliği kapsamında, Türk Telekom’un eğitim ve bilişim şirketi Sebit ile YEGAM, Sebit’in bilgisayar destekli eğitim hizmeti Vitamin’de kullanılmak üzere binlerce çözümlü özgün sorudan oluşan bir “Akıllı Ölçme ve Öğrenme Sistemi” hazırlayacaklar. Bu sayede öğrenciler, Vitamin’de bulunan ve binlerce üç boyutlu animasyon, deney ve etkileşimli alıştırmadan oluşan zengin içerikleri, kendilerine özelleştirilmiş bir plan çerçevesinde kullanarak derslerine çalışabilecekler. İmzalanan protokol çerçevesinde, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bilgisayar destekli eğitimi kendi bünyesinde yaygınlaştırmak amacı ile 20 bin adet Vitamin lisansı satın alarak öğrenci ve öğretmenlerinin kullanımına da sunuyor.

:: Sizce Türkiye'de eğitim kalitesi nasıl?

Melih Çelik - http://shiftdelete.net

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet