Skip Navigation Links

'İsdemir'in Külfetini Çekenler, Nimetinin De Hak Sahibidir'

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas'ın çiçeği burnunda AK Parti'li Belediye Başkanı Bekir Altan ve AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı A

Gündem   A+a-

 
Türkoğlu Ve Altan: "İsdemir'in Külfetini Çekenler, Nimetinin De Hak Sahibidir"
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas'ın çiçeği burnunda AK Parti'li Belediye Başkanı Bekir Altan ve AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Abdullah Arıcan ile birlikte, Demir-Çelik Genel Müdürlüğü'ne vekâleten atanan Recep Özhan'ı makamında ziyaret etti.
Demir-Çelik Genel Müdür Vekili Recep Özhan'la makamında samimi bir atmosferde sohbet eden Türkoğlu, Özhan'a yeni görevinde muvaffak olması temennisinde bulundu.
1970 yılında kurulan İsdemir'in bölgenin kaderini tayin edici fonksiyonu ile büyük değişim ve dönüşümlerin itici gücü olduğunu vurgulayan Özhan, İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı Türkiye'nin ilk 500 firması arasında gösterilen bölgedeki demir-çelik kuruluşlarının öncü gücünün yine İsdemir olduğuna vurgu yaptı. İsdemir'in kurulması ile birlikte narenciye bahçelerinin dönüm başına fiyatının yıldan yıla büyük artışlar gösterdiğini belirten Özhan, bölgenin her alandaki ekonomik potansiyelinin belirleyicisinin İsdemir olduğunu ifade etti.
Özhan’ın, İsdemir için orta vadede tasarruf politikalarının uygulanacağını belirttiği açıklamasının devamında; "Biz İsdemir olarak yatırımlarımızın % 50'sini kendi öz kaynaklarımızla ve geriye kalan % 50'sini de kredilerle gerçekleştirdik. Lakin 2009 küresel finans krizinin menfi etkisi neticesinde, 500 milyon dolar borçlandık. İsdemir olarak istihdam hacmini geliştirmek için yeni yatırımlar gerçekleştirmemiz gerekir ki; bunun için öncelikli olarak borç stokumuzu eritmemiz icap eder" dedi.
İsdemir'in iş verimliliği açısından dünya ile rekabet eder bir seviyeye çıkmasını hedeflediklerini belirten Özhan; "İtalya'daki demir-çelik üretim tesislerinde kişi başına düşen üretim miktarı 2000 ton iken, İsdemir'de kişi başına düşen üretim miktarı 680 ton gibi çok düşük bir rakama tekabül etmektedir. Bu açıdan İsdemir'in dünya ile rekabet edecek bir potansiyel taşıyabilmesi için geleceği planlama adına; ODTÜ, İTÜ ve BOĞAZİÇİ Üniversiteleri'nden mezun olmuş ve TOEFL adlı uluslararası dil belgesine sahip olma şartını taşıyan nitelikli kişileri istihdam etmekteyiz. Bu istihdamı da ihtiyaçtan değil, geleceği planlama adına gerçekleştirmekteyiz" dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da, İsdemir'in Türkiye ekonomisine yıllık olarak sunduğu 800 milyon dolarlık katma değeri ve 4 milyon ton üretim hacmi ile bölge ekonomisinin lokomotifi olduğuna vurgu yaparak, İsdemir'in tüten bacaları ve gelecekteki yeni yatırımları ile istihdamın can simidi olacağına vurgu yaptı. Kendilerine gelen telefonların %70'inin iş talepleri noktasında olduğunu ifade eden Türkoğlu, İsdemir'in şahsında birçok firmaya, yapılacak yeni yatırımlarda bu bölge insanlarını istihdamı için gayret göstermeleri çağrısında bulundu.
AK Parti'nin çiçeği burnunda yeni belediye başkanı Altan da, İsdemir'in iki bacası ile alakalı fizibilite çalışmalarının ivedilikle sonuçlanması gerektiğine vurgu yaparak, bölge insanının sağlığını riske atacak bir sanayileşmenin karşısında olduklarının altını çizdi. Altan yaptığı açıklama da; "Ebeveynlerin tartışmasına şahit olan çocuğun morali bozuk ve okulda başarısız; İsdemir'den kaynaklanıyor, genç, askerden yeni gelmiş ve işsiz; İsdemir'den kaynaklanıyor, vatandaşın sağlığı bozulmuş; İsdemir'den kaynaklanıyor. Eğer İsdemir'in külfetini bu bölge halkı omuzlarında taşıyor ise, nimeti üzerinde de gerçek hak sahibi yine bu bölge halkı olacaktır" dedi.
Altan ve Türkoğlu'nu kapıya kadar uğurlayan Demir-Çelik Genel Müdür Vekili Recep Özhan, yapılan ziyaretten ötürü büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Demir-Çelik'in bölgeyi ilgilendiren genel problemleri üzerine siyaset kurumu ile sürekli istişare içerisinde bulunacaklarının altını çizen Özhan; istihdam, çevre sorunu ve hisse meselesi ile ilgili yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ve bu sorunların çözümü noktasında Türkoğlu ve Altan'la paralel düşündüklerini vurguladı.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet