Skip Navigation Links

Patron-İşçi Dayanışmasına Böyle Örnek Yok!

Türkiye'de eşine ender rastlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının en güzel örneği Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Organize Sanayi'de üretim y

Magazin   A+a-


Patron-İşçi Dayanışmasına Böyle Örnek Yok!
 
Türkiye’de eşine ender rastlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının en güzel örneği Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Organize Sanayi’de üretim yapan ER-TU Demir Çelik, Erenler Demir Çelik ve Tufan Nakliyat Demir Çelik patron ve çalışanları arasında yaşanıyor.
 
Patronlarla çalışanlar arasında hep soğuk rüzgarlar estiği ve çatışma yaşadıkları genellemesini alt üst eden tablonun mimarları Sabit Eren ile Osman Tufan, sermaye ile emeğin en güzel şekilde nasıl bütünleşebileceği gerçeğini her yıl bu şekilde ortaya koyuyorlar.
ER-TU Demir Çelik ortakları Sabit Eren ile Osman Tufan, her yıl geleneksel hale getirdikleri dayanışma yemeğinde çalışanlarıyla bir araya geliyor ve doyasıya eğleniyorlar.
Sabit Eren ve Osman Tufan’ın mütevazı kişilikleri ve çalışanlarına olan bağlılıklarının en güzel örneklerinden birisi olan 1 Mayıs İşçi Bayramı gecesinde, ER-TU, Erenler ve Tufan Nakliyat Demir Çelik çalışanları, aileleriyle birlikte doyasıya eğlendiler.
Antep’in Hamamları türküsüyle ün yapan Mehmet Yakar’ın sahne aldığı kutlama gecesinde, Sabit Eren ile Osman Tufan çalışanlarıyla birlikte doyasıya eğlenirlerken, aynı zamanda ER-TU, Erenler ve Tufan Nakliyat Demir Çelik’te 5 yılını doldurmuş çalışanlara plaketlerini de verdiler.
Tufan Şirketler Grubu’nun temellerini ağabeyi Osman Tufan’la birlikte atan, iyi ve kötü günde O’nu hiç yalnız bırakmayan Bekir Tufan’a plaketi yine ağabeyi Osman Tufan tarafından verilirken çalışanlar arasında coşku bir başka yaşandı.
Gecede aynı zamanda geleneksel hediye çekilişi de yapıldı. Küçük ev aletlerinin yer aldığı hediye çekilişlerini Sabit Eren’in eşi Tansel Eren ile Osman Tufan’ın eşi Menekşe Tufan yaptılar.
Osman Tufan üç şirketin yönetim kurulu adına çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada, bir ve beraber olmanın önemine vurgu yaparken, emeğin en yüce değer olduğunu hatırlattı ve ekledi:
“Sizler bizim ailenin temel taşlarısınız, baktığınız zaman ortaya emekçilerin, yoldaşçıların dayanışması çıkıyor. 1 Mayıs uğruna yoldaşlar, emekçiler can verdiler.
Şimdi bizlere düşen bizim gibi birlikte çalışan birlikte yöneten, birlikte kazanan, birlikte yiyen, iyi günde kötü günde yaşamasını ve sevmesini bilen bir toplumuz.
Bu bizim ailemizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Sizler çalışıp üreteceksiniz, bizler sizlerin geleceği olan yavrularımız için sizlerin önünü açacağız. Sizler bunları yapmalısınız ki, bu tesisler ayakta kalmalı. Emek en yüce değerdir. Emeğin karşılığını hiç bir şey ödeyemez. Sizlerin akıttığı alınterleri bu yavrularımıza bu ailelerimizin birer besin kaynağıdır. Onları tertemiz evinize götürmeniz kadar güzel bir şey olamaz. Bizim tek amacımız var, her gün sizlerleyiz, her şeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yeter ki sizler ER-TU Demirçelik’e sahip çıkınız. Sizler o fabrikalarda üretim yapınız ki, bizler daha çok sizlerin yanına gelelim. 1 Mayıs kolay gelmedi, 1 Mayıs işçinin, emekçinin dayanışma günü, 1 Mayıs kardeşliğin günüdür.
Bugün olduğu gibi gelecek yıllarda da inşallah yine sizlerle birlikte oluruz. Bu da birlikte paylaşmayı hakça kazanan, hakça bölüşen bir topluluk olduğumuzun ispatı olur. Ben ve ortağım Sabit Eren hiçbir zaman sizler hakkında kötü düşünmüyoruz. Çünkü bir aileyiz. Bu aile de birinin başı ağrısa hepimizin başı ağrıyor. Sizden tek bir isteğimiz var; bu birlik ve beraberliğimiz hiç eksilmesin. Gönüllerimiz gönüllerinizle dolsun, hepiniz mutlu ve şen olasınız yuvanızda inşallah.”
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet