Skip Navigation Links

AKAD'ın Gecesinde Civelek'e Anlamlı Plaket..

Alevi Kültürü'nü Araştırma Derneği, geleneksel dayanışma yemeğini Grand Plaza'da yaptı.

Magazin   A+a-

AKAD’ın Gecesinde Civelek’e Anlamlı Plaket..
Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği, geleneksel dayanışma yemeğini Grand Plaza’da yaptı. Çok özel bir de anlamı olan gecede, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e, AKAD Üyeleri ve Alevi Nusayri Toplumu adına plaket veren Güven Makine Sanayi ile Özel Palmiye Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, arsa tahsisinde gösterilen hassasiyete teşekkür etti.

Gecede ayrıca 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Başkan Dr. Yusuf Civelek, plaketi aldıktan sonra teşekkür ederek şöyle konuştu: AKAD Bir kültür derneğidir. Kültürlerimizi sürdürmek için kurulmuş bir dernek. Yasalar değişiyor, Anayasalar değişiyor. Dördüncü bir değişiklik söz konusu ama değişmeyen tek şey değişmemesi gereken tek şey kültürlerimizdir” dedi.


AKAD’ın çok önemli bir projesi olan Kültür Sitesi’nin yapımı için gerekli arsa tahsisi konusunda hassasiyet gösteren İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, meclis üyeleri ve muhtarlara teşekkür eden Dernek Başkanı Nihad Yenmiş, kültür sitesinin kurulması sonrası, bugüne kadar toplumun her kesimi tarafından merak edilen Alevi Nusayri toplumu ile ilgili soruların giderileceğini söylerken, toplumun kendisini ifade etmede yaşadığı zorlukların bu şekilde aşılacağına vurgu yaptı.


Konuşmasında Alevi Nusayri toplumunun özellik ve önemine işaret eden AKAD Başkanı Nihad Yenmiş, “AKAD Sivil Toplum Kuruluşu olarak, ülke barışına, bütünlüğüne ve demokrasi adına faaliyet gösteren kültürel ve inanç bazında bir dernektir. Derneğimizin 3 senelik bir mazisi vardır. Hedefimizde ki kitle Nusayri Alevilerinin bireyleridir.

 

Biz kültürel ve inanç bazında kendi değerlerimizi toparlama ve bizden sonraki nesillere aktarmak gibi bir misyon üstlenmişiz. Dünyanın değişik yerlerinden insanlar, Nusayri Alevilerini incelemek onlara etkide bulunmak için tarih süreci içerisinde haddinden fazla çaba göstermişlerdir. Osmanlı arşivi incelendiğinde, 1800’lü yıllarda Fransızlar, İngilizler, Almanlar ve Amerikalılar bu kesim üzerinde etkili olabilmek için büyük misyonerlik çalışması yapmışlardır. 

 

Bu yetmemiş Osmanlı İmparatorluğu döneminde de içsel bir takım görüşler yine bu kesimi etkilemek için çaba göstermişlerdir. Herkes Nusayri Alevilerini çok merak etmiştir.

 

Bir türlü biz kendimizi ifade etme ortamı bulamamışızdır. Bu itibarla AKAD ( Alevi Kültürünü Araştırma Derneği ) kendini ifade edebilmesi açısından bu topluma, bir başvuru merci olarak yola çıkmıştır.

Bundan böyle daha iyi bir zeminde daha iyi şartlarda, bir araya gelebilmek, inançlarımızı daha kapsamlı kitleye aktarabilmek açısından bundan 1 sene önce kültür sitesi oluşturmak amacıyla İskenderun Belediyesinden talep ettiğimiz bir arsa vardı.

 

Onu bu sene bize tahsis ettiler. Bu arsa üzerinde yine bu toplumun ileri gelenleri ve elit kesimiyle beraber projesini hazırladıktan sonra yinede sizlerle birlikte olup bunun temelinin atılacağı günü dört gözle beklemekteyiz. Bizi merak eden insanlar bundan sonra AKAD’a gelip, daha rahat bir şekilde bizim alakalı bilgileri alabileceklerdir.” Dedi.


Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği’nin yemeğine, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek,Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, Karaağac Belediye Başkanı Necmettin Acar, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, Madenli Belediye Başkanı Süleyman Kiremitçi, Akçalı Belediye Başkanı Ali Sabahoğlu, İskenderun Belediyesi meclis Üyeleri, Milletvekili Adayları Avukat Bülent Akbay, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Diş Hekimi Cemil Uğutmen, Avukat Gazanfer Dik, Eğitimci Yılmaz Vurucu, İşadamı Anıl Abacı ve çok sayıda seçkin davetli topluluğu katıldı.


Akadd 8gun

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet