Skip Navigation Links

Çocukların Gurur Günüydü

İskenderun Belediyesi Kent Konseyi ve Tarih Sanat Kültür Grubu'nun düzenlediği 1997 - 1999 doğumlu çocukların katıldığı Öykü Yarışması sonuçlandırıldı

Magazin   A+a-

Çocukların Gurur Günüydü..
 
İskenderun Belediyesi Kent Konseyi ve Tarih Sanat Kültür Grubu’nun düzenlediği 1997 – 1999 doğumlu çocukların katıldığı Öykü Yarışması sonuçlandırıldı.
MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda düzenlenen etkinliklerde, çocuklara çevre bilincini aşılamayı amaçlayan çocuk oyunu İskenderun Belediyesi Musıki Derneği Küçükler Tiyatrosu tarafından sergilendi ve ardından öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
İskenderun Belediye Başkan Vekili Özer Çağşar, Belediye Meclis Üyesi Kamil Turan’ın da hazır bulundukları etkinliklere çocukların ilgisi bihayli fazlaydı.
Öykü yarışmasında dereceye girenlere ödül ve hediyelerini veren İskenderun Belediye Başkan Vekili Özer Çağşar, çocukların ülke sevgisi ile çevreye duyarlı bir şekilde yetiştirilmelerinin önemine işaret ederek şöyle konuştu:
“İskenderun Belediyesi Kent Konseyi ve Tarih Sanat Kültür Grubu’nun düzenlediği 1997 – 1999 doğumlu çocuklarımızın katılmış olduğu Öykü Yarışması sonuçlandırıldı.
Bizler veliler olarak, çocuklarımızı çevreye duyarlı, ülke sevgisine duyarlı şekilde yetiştirerek geleceğimizi inşa etmek durumundayız. Bununla birlikte Türk Öykücülüğünü gelişimi, öykü kavramının anlamını ve önemini çocuklara bu yolla anlatıp, öykücülüğü sevdirirken yetenekli çocuklarımıza da yarışma sonrasında edebiyat sevgisini kazandırmak istiyoruz.”
İskenderun Belediyesi Musıki Derneği Küçükler Korosu’nun Şef Murat Bulut yönetiminde sahne aldığı organizasyonda, Anneler Günü öncesi özel bir anlam içerdi.
Küçükler Korosu’nun 8 yaşındaki üyesi Haluk Bulut’un okuduğu Suphi İdrisoğlu’nun bestesi “Canımsın Annem”, salonda duygulu anlara neden oldu. Haluk Bulut sahnede “Canımsın Annem” şarkısını seslendirirken salonda gözyaşlarını tutamayanlar çoğunluktaydı.
Haluk Bulut’un ardından sahneye çıkan Küçükler Korosu’nun Ney Sanatçısı Halil İbrahim Yücelen ile Asya Tekdal’ın birlikte seslendirdikleri Bahçeme Fidan Diktim eseri beğeni toplarken, çocukların performansları büyükleri gururlandırdı.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet