Skip Navigation Links

Pusula gazetesi 10 yaşında

İskenderun'da haftalık yayın yapan Pusula gazetesi 10.kuruluş yıl dönümünü okuyucuları, İskenderun halkı ve meslektaşları ile birlikte kutladı.

Magazin   A+a-




 
İskenderun’da haftalık yayın yapan Pusula gazetesi 10.kuruluş yıl dönümünü okuyucuları, İskenderun halkı ve meslektaşları ile birlikte kutladı. Pusula Gazetesinin sahibi olan Tamer Oğuz, tarafsız ve ilkeli haberleri ile gündem oluşturan yazıları ve sürekli yayını ile okuyucuların takdirini topluyor. Pusula gazetesinin kuruluş kutlamaları Kokteyl şeklinde gerçekleştirildi. Kutlama etkinliğine Ak parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Ak parti 22. Dönem Milletvekili Mehmet Soydan, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, Ak parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye partisi İskenderun İlçe Başkanı YMM Nevzat Barak, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Ak Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten, CHP İskenderun Belediye Meclis Üyelerinden Kamil Turan, Ali Çıtanak, Erdinç Çelebi, İskenderun Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Fahrettin Çelik, İskenderun OSB Başkan Vekili ve Yazıcı Demir-Çelik A.Ş. Genel Müdürü Osman Gözükara, İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vaisoğlu, Borsa Yönetim kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Atakaşlar Atakaş Şirketler Gurubu Halkla İlişkiler Müdürü Çetin Mutluay, Ak Parti Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Avukat Abdülkerim Güven, Ak partili İşadamı Seyfi Dingil, CHP Dörtyol İlçe Genel sekreteri Bekir Tufan, Tekten İnşaat Sahibi İşadamı Ali Tekten, İskenderun belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Kırıkhan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Meçsi, basın mensupları ve davetliler. katıldı.
10 yıl kutlama etkinliği kokteyl açılış konuşmasını yapan Pusula Gazetesi kurucusu ve imtiyaz sahibi Tamer Oğuz; “Değerli misafirlerimiz, saygıdeğer konuklar Bundan tam 9 yıl önce haftalık yerel süreli yayın yapan bir gazete olarak yayın hayatımıza başladığımızda camia içerisindeki bazı arkadaşlar gazetemizin bir seçim gazetesi olduğunu yüzümüze ifade etmiş, gazetemizin süreklilik arz etmeyeceğini belirtmişlerdi. Öncelikle bu gün bu anlayışı ters yüz ettiğimiz için mutluyum.İkinci mutluluğum ise bugün Pusula isminin okuyucularımızın beyninde yer edinmesini sağlamayı başarmaktır. Bana göre bunun birinci sebebi her yerel süreli gazete gibi sıkıntı içerisinde olmamıza rağmen, geçen 9 yıllık süre zarfında maddi kaygılarımızı, maddi çıkarlarla savuşturmayı yeğlememek olmuştur.Bunu ifade ederken 9 yılda hiç hatamızın ve eksikliğimizin olmadığını söylemiyorum. Hatamız elbette olmuştur. Ama bu hata ve eksiklikler, düzeltilmeyecek eksikler olarak karşımıza dikilmemiştir.Bunun da sebebi; Haber yaparken tarafsız olmayı ilke edinmemiz, hep doğruların peşinde olmamızdan kaynaklanmıştır.Doğruları yazmakla çoğu zaman bazı çevreler tarafından ‘hedef’ olduğumuzu biliyorum. Ve bunun bedelini halen ödemekte olduğumuzu da görüyorum.Ancak bütün bunlara rağmen bizi ayakta tutan, basın meslek ilkeleri önem gösterdiğimiz kadar, İskenderun’un itilmişliğine, kakılmışlığına isyan etmek ve kentin çıkarlarını kendimizin çıkarlarından da önde görme kararlılığımızdır.Tabi bütün bu kararlığımızdaki direncin kaynağı ise, gururla ifade etmek isterim ki, siz Pusula okuyucuları olmuştur.Bu nedenle şuan aramızda bulanan ve bulunmayan siz okuyucularımıza şükranlarımızı sunmayı bir görev addediyor, teşekkürlerimi bildiriyor, siz biz hepimiz İskenderun’uz diyorum” dedi. Oğuz’un ardından kürsüye davet edilen Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ise yaptığı kısa konuşmada;“Yerel de iletişim hizmeti yapan Pusula gazetesi haberlerinde hep dik bir duruş sergilemiştir.
 
Umarım bundan sonraki yayın süresinde de aynı dik duruşunu devam ettirir. Aynı zamanda Kırıkhanlı olan hemşehrim Tamer Oğuz’a bundan sonraki yayın hayatında da başarılar diliyorum” Dedi
 
 
Yapılan konuşmalardan sonra Pusula Gazetesinin 10. yaşına girmesi dolayısıyla hazırlanan yaş pastayı Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Ak parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, 29 Temmuz genel seçimlerinde Ak parti’den 9. sıra milletvekili adayı olan Avukat Abdülkerim Güven, Ak parti Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten, eski ilçe başkanlarından Muharrem Dingil, Ak partili işadamı Seyfi Dingil ve Pusula Gazetesi sahibi Tamer Oğuz Hep birlikte kestiler.
 
 



Pusula Gazetesi 10 Yaşında 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet