Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mesele; Başkanlık Değil, İskenderunspor'un Geleceği!!!

İskenderunspor Kulüp başkanı Sedat Uysal, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Spor   A+a-

 
Hiç kimsenin İskenderunspor’da sonsuza dek başkan olarak kalmasının mümkün olmadığını belirten Sedat Uysal, tüm dedikodulara son noktayı yine vefalı cümlelerle koydu:

Mesele; Başkanlık Değil, İskenderunspor’un Geleceği!!!
 
İskenderunspor Kulüp başkanı Sedat Uysal, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.
Basın merkezinde gazetecilerle bir araya gelen Uysal, bir yerel gazetede çıkan “Dikte ettiler” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan “Cefakar Başkan” Sedat Uysal, olağanüstü kongre öncesi son noktayı koyan açıklamayı yaparak, bir fedakarlık daha yapacağını duyurdu ve tüm dedikoduların önünü şu ifadelerle kesti: “Şu anda benim ya da bir başkasının kulüp başkanı olması söz konusu değil. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben ömrümün sonuna kadar kulüp başkanı olarak kalacak değilim. Efsane Başkan Süleyman Seba bile sonuna kadar kulüp başkanlığı yapmadı.”
İşadamı Nuri Üysen’in fedakarlıklarından ve kaleci transferine sunduğu katkıdan da bahseden Sedat Uysal, İskenderunspor’un Nuri Üysen gibi değerli işadamlarına ihtiyacı olduğuna da dikkat çekti.
Uysal yaptığı açıklamasında şu konulara değindi:
“Hepinizin bildiği gibi kulübümüzün maddi sıkıntılardan geçiyordu. Bizler de yaklaşık 2 ay önce bizler de açıklama yapmıştık. Bunun üzerine bizleri seven dostlarımızla Ticaret Sanayi Odası’nda bir oluşum gerçekleştirildi. İTSO’daki oluşumla birlikte şehirde de farklı bir heyecan oluştu.
Daha sonra genel kurul yaptık ve bu genel kurulu yapmak durumunda olduğumuz için gerçekleştirdik. Aslında İskenderun belediye başkanımızın işadamlarımıza vereceği yemekten sonra bu kongreyi yapmak istiyorduk ama yasa gereği yapmak durumunda olduk. Orada da bunu açıkladık.
İşadamlarımızın oluşturacağı yeni bir listeden dolayı hemen olağanüstü kongreye gideceğimizi söyledik ve yemekte oluşacak yeni yönetimin kurulunun da oluşmasının hemen ardından tekrar olağanüstü kongreye gideriz diye açıklama yapmıştık. Bunları da yönetim boşluğu olmaması için yaptık, federasyonla yapacağımız yazışmalar oluyordu. Geçen hafta Belediye başkanımız bu toplantıyı düzenledi bölgemizin değerli iş adamlarımızın da katıldığı bu iftar yemeği verdi. Bu günlerde konu hep İskenderunspor oluyordu. Bu gün de tüm yerel gazetelerde yine İskenderunspor haberi var bu haberlerde yapılan bir yanlışın düzeltme ihtiyacı duydum. Kimsenin bize “dikte etmesi” gibi bir şey söz konusu değil ben şu anda kulüp başkanıyım ve bu güne kadar bana böyle bir dikta söz konusu bile değil. Olağan üstü kongremizi ben haftalar öncesinden ben deklare ettim. Cumartesi günü Belediye başkanımızın verdiği yemekte de aynı şekilde mevcut yönetimin bu işi İskenderun sevgisi ile yürüttüğümüzü eğer yönetime katılmak isteyenler varsa onlarla birlikte bu işi yürütebileceğimizi veya talip olan biri varsa onlara devredeceğimizi orada beyan ettim. Orada da tekrar olağan üstü kongreyi yapacağımızı söyledim buradan yanlış anlaşılmayı düzeltelim kimse bir şeyleri dikta etmedi.
Kulüp Başkanlığı ile ilgili bazı konuşmalar duyuyoruz üç sezon önce ölmüş olan bir kulübü Mezardan çıkarttık. Başka bir bedende turuncu mavi renklerde tırmalaya tırmalaya buralara getirdik. Çok ciddi destekler alamadık ama belki biz kendimizi anlatamadık. Şu anda benim ya da bir başkasının kulüp Başkanı olması söz konusu değil bu bir bayrak yarışıdır ben ömrümün sonuna kadar Kulüp Başkanı olarak kalacak değilim. Efsane Başkan Süleyman Seba bile sonuna kadar kulüp Başkanlığı yapmadı.
Bizim için de önemli olan İskenderunspor’un içinde bulunduğu çok da büyük olmayan bu zor durumdan kurtarılmış temiz bir şekilde yeni bir yönetim ve daha güçlü bir yönetim ile ayakta kalması ve yaşatılması için daha büyük hedeflere ulaşması için mücadele ediyoruz. Cumartesi günü yapılan toplantı gerçekten özlenen bir tabloydu orada yeni bir yapılanmanın startı verildi. Bu da yanlış anlaşılmış sanki bize bir güvensizlik varmış ondan dolayı bu yönetimi değiştirelim de öyle destek verelim gibi bir algı oluşmuş gibi gösteriliyor ama böyle bir şey yok zaten böyle bir şey olsaydı eski yönetimin yani şu anda bulunan mevcut yönetimin içerisinden 5 arkadaşımız oluşacak, oylan yönetim kurulunun içinde olmazdık. Biz hala bu yönetimin içerisindeyiz ve yeni oluşacak olan yönetimin içinde eski kulüp Başkanı yapmış olan insanlarda var bugün benim yarın bir başkasıdır. Bu bir bayrak yarışıdır önemli olan İskenderunspor için herkesin taşın altına elini koymasıdır. Böyle bir girişim başladı Sayın Kaymakamımız, belediye başkanımız, çok değerli iş adamlarımız sağ olsunlar herkes bu işin içine kendini bilinçli bir şekilde soktu.
Bugüne kadar İskenderunspor’umuzun antrenman sahası bile yoktu her zaman sıkıntı çektik. Bugüne kadar Belediye tarafından yapılan çalışmalarda ben kendim bizzat bulundum. Belediye başkanımız yeri belirlediğinde ve bu konuda bir çalışma yaparak nasıl bir proje ortaya çıkartırız diye mücadele ettik. Belediye imar ekipleri de daha güzel bir çalışmayı onlar da olgunlaştırdılar. Yani bizim kontrolümüzde olan şeyleri İskenderunspor için yapıyoruz. Şu anda Başkanımız bu konuda yerin yapılması için ihaleye çıkıyor. Esas konu bu gerçekten bu çok önemli bir gelir elde edecek takımımızın kalacağı yer ve gelir elde edeceği bir tesis olacak. Bu yıl yetişmeye bilir belki ama gelecek yıl kullanıma başlayabiliriz.oluşacak olan yeni yönetim kurulu üyelerinin vereceği desteklerle de bu kulübün sırtı yere gelmez bu oluşuma herkesin destek vermesini istiyorum. Bu yönetimin içinde hepimiz birlikteyiz Başkanlık kavgası gibi bir şey söz konusu değil Ben Nuri Üysen’i çok yakinen tanıyorum ve ben kendim özellikle kendisine rica ettim bu kulübün kendisine ihtiyacı olduğunu ve başkanlığa kendisinin geçmesini ve bu işin başında olursa daha güçlü bir şekilde yönetim kurulu arkadaşlarımızla kulübü çok iyi yerlere getireceğimizi kendisine söyledim. Emin olun İskenderunspor için kavgamız bu kötü durumdan çıkartılarak daha iyi yere gelmesi için çalışıyorduk. Bu oluşumun herkes tarafından desteklenmesi lazım bana da ne görev düşüyorsa bu güne kadar ne yaptıysam bundan sonra da yapacağımı herkes bilsin bundan kimse farklı şeyler çıkartmasın ve bunları farklı yerlere çekmesin yaptığımız çalışmalar çok doğru ve doğru adımlar atıyoruz bu konuda Bizlere katkı veren İskenderun kaymakamımıza Belediye başkanımıza ve çok değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.şu anda takımın acilen toparlanarak kampa gitmesi lazım bizim bunlarla ilgilenmemiz lazım hocamız transfer çalışmalarını sürdürüyor acilen para toplayarak bunların bir an önce yapılmasını sağlamak için çalışmamız lazım açıklamasını yaptı.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar