Skip Navigation Links

İskenderunspor 'Oksijen Çadırına' Alındı!

İTSO'da bir araya gelen kentin ekonomisine yön veren işadamı ve STK temsilcileri satışı noktasına gelen İskenderunspor'u masaya yatırarak destek konus

Spor   A+a-

 
İskenderunspor “Oksijen Çadırına” Alındı! 
 
İTSO’da bir araya gelen kentin ekonomisine yön veren işadamı ve STK temsilcileri satışı noktasına gelen İskenderunspor’u masaya yatırarak destek konusunu görüştü.
İskenderunspor toplantısına Belediye başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Ticaret Odası Adına Bülent Seküçoğlu, Bedrettin Öz, Yönetim kurulu üyesi Çağrı Belibağlı, Genel Sekreter İbrahim Kocadölü. Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İskenderunsppor kulüp Başkanı Sedat Uysal, Yönetim kurulu üyesi Levent Yılmaz ve Ajlan Özden, Mustafa Çöloğlu, Ak parti Belediye Meclis üyesi Doğan Erten, DP Belediye meclisi Grup Başkanvekili Ali Kılıç Çirkin, MHP’den Yusuf Deveci katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık yaptığı toplantıda tüm katılımcılar kendi fikirlerini ortaya koyarak İskenderunspor’un kentte kalması, yeniden ayağa kaldırılması için herkesin çalışması gerektiği fikri ortayı çıktı.
Ak Parti Belediye Meclis üyesi Doğan Erten, İskenderun sporun İskenderunluların malı olduğunu vurgulayarak “Bu takımı buradan başka bir yere çıkartmak ne bize yakışır nede iş adamlarına. Kesinlikle Siyasetçilerden tutun da, belediye başkanımıza İş adamlarından esnafımıza kadar bu takıma her türlü desteği mutlaka sağlamamız lazım. Bu para çok ufak bir imktar bende yöneticilik yaptım burada mutlaka birinin lider olmalı. Burada Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Ticaret Borsası’nın olmalı, kim olursa olsun ama mutlaka birinin lider olması lazım, artık bir şeylerin değişmeli. Hem İskenderunluluk ruhumuzu göstermemiz, hem de İskenderun spor’a sahip çıkmamız gerekir. Bizim davamız bu olmalı” diye konuştu.
İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent kavsak ise gündeme bakıldığında çok büyük paraların var olduğunu düşünmediğini ancak listeye bakıldığında ise çok mütevazi ve çok küçük rakamların olduğunu ifade ederek “Böyle bir futbol kulübünün bu paralarla yönetildiğini gerçekten ben bilmiyordum. Eğer bu paralarla bu kulüp idare ediliyorsa gerçekten ben tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Böyle bir duruma herkes talip olur. Bu takıma herkesin sahip çıkması lazım, şimdi bana göre yapacağımız iş iyi bir yönetim tahsis etmek ve bu yönetim kuruluna da görev verip bizlerde onlara ciddi maddi destek sağlayarak bu işi çözeriz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Kamil Turan ise bu işin kesin kalıcı bir formülünü bulmak gerektiğine işaret ederek “Bu desteği bir-iki yıl yaptıktan sonra kesilirse yine aynı hale döneriz. Bunu kesinlikle kalıcı çözümlerle yapmalıyız. Örnek verecek olursam bakın 45 yıllık bir takımın bir odası bile yok, tesis yok. Kentimizde bulunan hazır betoncuların hepsinden bir metre küpe bir lira zam yaptırırsak, bu parayı da İskenderun spor’a verirsek ciddi destek olur.
Yapı denetimcileri de bu gruba almamız lazım. Bunu da yapacak en büyük güç İskenderun belediyesidir” şeklinde konuştu.
İşadamı Bedrettin Öz de, İskenderun spor konusunda artık herkes elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Bizler de bu kentte yaşayanlar, işadamları olarak, bu takımın bir başka yerlere satılmasını insanlara nasıl anlatırız. Yarın basında ‘İskenderun spor satıldı’ diye yazıldığı zaman biz bunları nasıl anlatırız, utanırız insanlar bize derse takımınıza sahip çıkmadınız. Buna ne cevap veririz?”
Bu takımı bu güne kadar çok zor şartlar altında getirdiklerini anlatan İskenderun spor Kulübü Başkanı Sedat Uysal da “Şu anda önümüzde bulunan miktarın tamamı üç yıllıktır. Ama çok ciddi fedakârlıklar yaptık. Dışarıdan konuşanların biri bu takıma destek sağlamadı. Bizler bu takımın bu kentte kalmasını istiyoruz ancak bu borçların bir an önce temizlenmesini ve yeni bir yönetime devretmeyi istiyoruz” dedi.
Yapılan toplantıda ise bir komisyon kurulmasına ve bu komisyondaki kurum ve kişilerin bir araya gelerek iş adamları ile yapılacak olan toplantıyla durum değerlendirmesi yapılması kararlaştırıldı. Pazartesi günü yapılacak olan toplantının sonuçları ise şimdiden taraftarları ve sporseverleri heyecanlandırıyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet