Skip Navigation Links

İskenderunspor yeniden doğdu..

İskenderun Kartalspor'un mimarı Sedat Uysal, kulübü Kartalspor'un adını Yeni İskenderunspor olarak değiştirdi. Kentin saygın isimlerinden oluşturulan

Spor   A+a-

İskenderun Kartalspor’un mimarı Sedat Uysal, kulübü Kartalspor’un adını Yeni İskenderunspor olarak değiştirdi. Kentin saygın isimlerinden oluşturulan yönetim ise üçüncü lig hayallerini bir kez daha yeşertti..   Sedat Uysal başkanlığındaki Yeni İskenderunspor yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu: Haluk Arlı, Mustafa Özen Selahattin Sabuncuoğlu, Bülent Bozdoğan, Hasan Korkmaz, Levent Yılmaz, Eşref Zevzir , Hayati Çepni, Bülent Akbay, Edip Uysal, Kerim Karaoğlan, Mustafa Menteşoğlu, Ahmet Dönmez, Zeki Aytaş.

İskenderunspor yeniden doğdu..
Uzun yıllardır spora verdiği destek ve yatırımlarıyla tanınan Sedat Uysal, en büyük hayalini gerçekleştirdi. Bugüne kadar onlarca yıldız yetiştiren İskenderun kartalspor Kulübü, Yeni İskenderunspor olarak adını değiştirdi. Bugüne kadar üçüncü lige çok yaklaştığı halde, şansızlığına yenik düşen İskenderun Kartalpor’un Yeni İskenderunspor olması spor kamuoyu tarafından sevinçle karşılandı.
İskenderun’un saygın isimlerinden oluşan yönetim ise başarılı bir sezonla üçüncü lige çıkılacağı umudunu bir kez daha yeşertti.
İş hayatındaki başarısının yanı sıra spor adamı olarak da büyük başarılara imza atan Sedat Uysal, yetiştirdiği futbolculardan Beşiktaş’a transfer olan ve aynı zamanda ayağının tozuyla milli takıma da davet edilen İsmail Köybaşı başta olmak üzere onlarca sporcunun Türk sporuna kazandırılmasını sağladı.
Sedat Uysal başkanlığındaki Yeni İskenderunspor yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu: Haluk Arlı, Mustafa Özen Selahattin Sabuncuoğlu, Bülent Bozdoğan, Hasan Korkmaz, Levent Yılmaz, Eşref Zevzir , Hayati Çepni, Bülent Akbay, Edip Uysal, Kerim Karaoğlan, Mustafa Menteşoğlu, Ahmet Dönmez, Zeki Aytaş.
Sedat Uysal, İskenderun’un marka şehir olma yolunda ilerlediğini marka şehrin sportif alanlarda yapılacak yatırımlar ve sağlanacak ilerlemelerle, oluşacağını söyledi.
Bölgedeki potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi ve bu alanda elde edilecek başarılarla İskenderun markasının yerinin sağlamlaştırılması gerektiğini ifade eden Uysal “Hasretini çektiğimiz yeşil sahalarda turuncu mavi rengini görmeyi özlediğimiz, geçmişte başarıdan başarıya koşan, Türk futboluna nice değerli yıldızlar kazandıran şehrimizin gözbebeği İskenderunspor’umuzu da bu gelişimin bir parçası olarak sürekli görmek istedik. Ancak ne yazık ki, birçok sebepten dolayı bu gerçekleşmedi” dedi.
Uysal, şu anki haliyle 2. Amatör kümede sadece ismi olan ama gerçek yapısı ile liglere katılamayan en ufak bir faaliyet içerisine giremeyen bu efsaneyi, Süper Amatör lig de başarı ile mücadele eden bir kulüplerinin bedeninde turuncu mavi renkleriyle ve yenilenmiş ruhuyla canlandırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Bu yapıyı destekleyen insanlarla birlikte, taşın altına ellerini koyarak ismini de yeni İskenderunspor olarak belirlediklerinin altını çizen Sedat Uysal “Bu kulübü bir şehir takımı olarak kabul edip halkıyla esnafıyla sanayicisiyle, iş adamıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla bütünleşerek desteklemek gerekir. Yapacağı çalışmalarla bir üst lig olan profesyonel lige taşınarak, şehrin ekonomik yapısına katkıda bulunacaktır. Bu oluşuma destek veren ve sporu çok ciddiye aldığını gösteren İskenderun Belediyesine bize vermiş olduğu destek ve cesaretten dolayı teşekkür ediyorum. Takımımızın iskelet kadrosu korunmuştur. Güçlü bir takım oluşturabilmek için gerekli çalışmalar yapılmış olup gündemimizdeki futbolcuların bir çoğu ile prensip anlaşmasına varılmıştır” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet