Skip Navigation Links

DEVA Olacaklar mı?Ali Babacan'ın Kurucular Ekibinde Bakın Kimler Var!

Ali Babacan liderliğinde kurulacak olan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) 90 kişilik Kurucular Kurulu listesi basına sızdı.

DEVA Olacaklar mı?Ali Babacan'ın Kurucular Ekibinde Bakın Kimler Var!

Gündem   A+a-

 Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan liderliğinde kurulacak olan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) 90 kişilik Kurucular Kurulu listesi basına sızdı. Kuruluş dilekçesi ve evrakları bugün İçişleri Bakanlığı’na verilen partinin kurucular kurulu listesinde dikkat çeken isimler arasında 22-23-24. dönem Ak Parti Hatay Milletvekili ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in ismi de yer aldı.
27 kadın ve 17 genç kurucunun da bulunduğu kurucular kurulu listesinde isimler arasında 11 Yıl boyunca Hazine’de görev yapan ve Müsteşarlık görevinde bulunan halen de IMF’de İcra Direktörlüğü görevini yürüten İbrahim Çanakçı, yaklaşık 10 yıl Hazine Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Cavit Dağdaş, Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun, KAGİDER’in Başkanı Sanem Oktar Öğüt, eski Tarım ve Orman Bakanlığı Müsteşarı, emekli bürokrat Sedat Kadıoğlu, TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir yeraldı.
Kurulda dikkat çeken asker isim ise, uzun yıllar TSK’da özel harekatçı olarak görev yaptıktan sonra akademik hayata atılmak için ordudan ayrılan, son dönemde de İdlib’e yönelik operasyonlara eleştirileri ile dikkat çeken Metin Gürcan oldu.
Partinin kurucular kurulu listesinde Hariciye’den en dikkat çeken isim ise, AKP döneminde Basın Yayın Genel Müdürlüğü de yapan, son görev yeri de Londra Büyükelçiliği olan Abdurrahman Bilgiç…
Kurucular Kurulu listesinde ayrıca Sadullah Ergin’in yanısıra eski Bakanlar Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün, İdris Şahin gibi isimler de yer alıyor. Listede dikkat çeken bir başka isim ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen Edip Uğur ile Basın İlan Kurumu eski Başkanı Mehmet Atalay oldu.
Yeni partinin kuruluş toplantının çarşamba günü Ankara Bilkent Oteli’nde düzenleneceği öğrenildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet